آلبالو چیست

آلبالو (Prunus cerasus)| 0 تا 100 | خواص، مضرات و طبع آلبالو

0

مقدمه

آلبالو نام درخت و میوه‌ای است بومی جنوب غرب آسیا و اروپا. میوه آن ترش مزه و سرخ رنگ و بسیار لذیذاست. بلندی درخت آن ۳ تا ۱0 متر هم میرسد. آلبالو مانند بسیاری میوه های دیگر (مثل موز، سیب، آلو، شاه توت و…) خواص زیادی داشته و هم به صورت خام، و هم پخته؛ و به صورت خوراکی های مختلف مانند آلبالو پلو، خورش آلبالو با مرغ، شربت آلبالو، ترشی آلبالو، مربای آلبالو و… مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب؛ مشخصات، خواص و ویتامین ها، مضرات و موارد مصرف آلبالو ارائه می شود. امید است با مطالعه این مطلب شناخت خوبی از آلبالو به دست آورید.

متن اصلی

مشخصات آلبالو

مشخصات میوه آلبالو عبارت است از:

  • نامهای دیگر: آلوبالو، آلوی بو علی، قراصیا (قراسیا، جراسیا)
  • نام لاتین: Wild cherry, Sour cherry
  • آشکال دارویی: پوست درخت، هسته، میوه، دم
هسته و مغز آلبالو، به خاطر وجود HCN سمّی بوده و مصرف داخلی و به طور کلی مصرف آن باید با کمال احتیاط صورت گیرد

مزاج، طبع و مصلح آلبالو

طبع و مصلح آلبالو عبارت است از:

  • طبع آلبالو: وقتی که آلبالو، میوه خام است طبع آن کمی سرد و خشک است ولی وقتی که کاملاً رسید و آبدار و قرمز تیره یا سیاه رنگ شد، گرم و تر است.
  • مصلح آلبالو: مصلح آلبالو عسل است.

ترکیبات مغذی آلبالو

مواد تشکیل دهنده و ترکیبات آلبالو عبارتند از:

انرژی (کالری)

50 کیلوکالری

کربوهیدرات

12.18 گرم

پروتئین

1.00 گرم

چربی

0.30 گرم

آب

86.13 گرم

فیبر

1.60 گرم

قند

8.49 گرم

ویتامین A

64.00  میکروگرم

ویتامین E

0.07  میلی گرم

ویتامین K

2.10  میکروگرم

ویتامین C

10.00  میلی گرم

تیامین (B1)

0.03  میلی گرم

ریبوفلاوین (B2)

0.04  میلی گرم

نیاسین (B3)

0.40  میلی گرم

کولین (B4)

6.10  میلی گرم

پانتوتنیک اسید (B5)

0.14  میلی گرم

ویتامین B6

0.04  میلی گرم

فولات (B9)

8.00 میکروگرم

کلسیم

16.00  میلی گرم

آهن

0.32  میلی گرم

منیزیم

9.00  میلی گرم

فسفر

15.00  میلی گرم

پتاسیم

173.00  میلی گرم

سدیم

3.00  میلی گرم

روی

0.10  میلی گرم

مس

0.10  میلی گرم

منگنز

0.11  میلی گرم

در آلبالوی ترش، مقدار اسیدها بیشتر و بخصوص دارای اسید سیانیدریک است HcN است. در هستة آلبالو مقدار Hon بیشتر و از نظر دارویی جانشین HCN می‌باشد. در برگ آلبالو مقداری پروسیک اسید که همان اسید سیانیدریک است وجود دارد. و بنابر این عرق برگ آلبالو از مسکن‌ها می‌باشد. در گونة محلب؛ کوماین، سالیسیلیک اسید و آمیگدالین وجود دارد.

خواص و فواید درمانی آلبالو

خواص آلبالو

برخی از فواید آلبالو عبارت است از:

  • ادرار آور: دم کرده یا جوشاندة دم آلوبالو ادرار آور است و باید دم آلبالو را قبلاً در آب سرد مدت ۱۵ – ۱۰ ساعت خیسانده و بعد جوشانده ۳۰ در هزار آن را تهیه و پس از صاف‌کردن به عنوان ادرار آور مصرف نمود
  • مفید برای سیستم گوارش و کبد: شربت آلوبالو برای کاهش تب و برای مبتلایان به ناراحتی‌های کبدی و ورم‌های مزمن روده و معده تجویز می‌شود
  • کمک به بهبود خواب: آلبالو منبع طبیعی ملاتونین است. مصرف آب آلبالو یا غذاها و خوراکی های مختلفی که می‌توان با آلبالو تهیه کرد، ممکن است به بهبود کیفیت و مدت خواب کمک کند
  • مفید برای سلامت قلب: آنتی اکسیدان ‌های موجود در آلبالو در کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش فشار خون و بهبود سطح کلسترول در جهت محافظت در مقابل بیماری‌های قلبی عروقی موثر است
  • مفید برای وزرشکاران: آب آلبالو باعث افزایش انرژی و افزایش قدرت عضلانی در تمرینات بدنسازی می شود و سبب کاهش آسیب، درد عضلانی و التهاب پس از ورزش می شود
  • ضد نقرس: دم کردة پوست درخت آلبالوی تلخ؛ قابض، تب بر و ضد نقرس است
  • تقویت اعصاب و ضد عقرب زدگی: مغز و هستة آن تقویت کننده اعصاب است و در موارد عقرب زدگی مفید می‌باشد.

 عوارض و موارد منع مصرف آلبالو

عوارض آلبالو

مصرف آلبالو ممکن است برای بعضی افراد مضر باشد. همچنین زیاده روی در مصرف آن، عوارض ز یر را به دنبال دارد:

  • نفخ شکم: یکی از عوارض و مضرات خوردن آلبالو، زیاد شدن گاز در معده و نفخ است.
  • اسهال یا یبوست: آلبالو هم می تواند باعث اسهال ‌شود و هم یبوست. زیاده روی در مصرف آلبالو و خوردن آن با هسته، ممکن است منجر به یبوست شود. حساسیت همچنین، آلبالو دارای فیبر زیاد است که خوردن زیاد آن باعث شل شدن مدفوع و یا اسهال می شود
  • مضر برای کودکان زیر 3 سال: کودکان زیر 3 سال، دستگاه گوارش حساسی دارند و در صورت استفاده زیاد از آلبالو دچار اسهال می شوند
  • ایجاد حساسیت: بعضی از افراد به آلبالو حساسیت دارند و بعد از خوردن آن دچار علائمی مانند خارش یا گزگز لب، تورم گلو و یا حتی نفس تنگی می شوند. در این صورت باید از خوردن آلبالو اجتناب کرده و به پزشک مراجعه کنند.

کاربرد و موارد مصرف آلبالو

موارد مصرف آلبالو

آلبالو هم به صورت تازه و میوه ی آن، هم به صورت خشک و هم پخته مانند آلبالو پلو، شربت آلبالو، ترشی آلبالو، مربای آلبالو، آش آلبالو، آلبالو خشک و… مورد استفاده قرار می گیرد.

مشخصات گیاه آلبالو

آلوبالو درختی است کوچک با درختچه ای است که برگ‌های آن سبز و کوچک‌تر از برگ‌های گیلاس و گلهای آن سفید می‌باشد. میوة آن کوچک‌تر از گیلاس به رنگ قهوه‌ای تیره با سیاه، ترش، کمی تلخ و آبدار است. هسته آن تخم مرغی می‌باشد. درخت با درختچة آلبالو در ایران در ارتفاعات درة کرج، دامنه‌های اشتران کوه و در خرم آباد لرستان به طور خودرو دیده می‌شود و در باغ‌ های ایران کاشته می‌شود.

منابع و ارجاعات

  • کتاب میوه درمانی
  • ویکی پدیا
  • منابع تخصصی در حوزه مواد خوراکی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =