آلوچه چیست

آلوچه یا divaricata Ledeb | خواص، مضرات و طبع آلوچه | 0 تا 100

0

مقدمه

آلوچه (Prunus cerasifera) یکی از انواع آلو (مانند آلو سبز، آلو قرمز و …) است. این گیاه، بومی اروپای جنوب شرقی و غرب آسیا است. درخت آلوچه به ‌صورت وحشی به ‌شکل درخت یا درختچه‌ بوده و بعضی از آنها دارای خار نیز هستند. میوه های برخی از انواع این درخت، شیرین و برخی دیگر ترش هستند. از نظر طب سنتی، آلوچه های شیرین طبع سرد و تر داشته و آلوچه های ترش طبع سرد دارند. بعضی افراد، آلوچه را همان گوجه سبز می دانند. اما نظر دیگر این است که آلوچه و گوجه سبز دو نوع میوه متمایز هستند که به دلیل شباهت‌ هایی که به هم دارند، به جای هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما به هر حال شواهد نشان می‌دهد که هر دو نام برای این میوه به کار می‌روند و احتمالاً هر دو صحیح هستند. در کتب قدیمی، به میوه‌ای با اندازه کوچک‌تر و ترش ‌تر از گوجه سبز، آلوچه گفته می‌شود.

در این مطلب؛ معرفی، خواص، ویتامین ها و طبع آلوچه ارائه می شود. امید است با مطالعه این مطلب شناخت خوبی از این میوه به دست آورید.

متن اصلی

مشخصات آلوچه

مشخصات میوه آلوچه عبارت است از:

  • نامهای دیگر: هلهلو، شال هلو، آلچه
  • نام لاتین: divaricata Ledeb. Prunus
  • آشکال دارویی: میوه، برگ، شکوفه، صمغ

مزاج، طبع و مصلح آلوچه

طبع و مصلحات آلوچه عبارت است از:

  • مزاج الوچه: طبع آلوچه شیرین، سرد و تر و طبع آلوچه ترش، سرد است
  • مصلح آلوچه: عناب، گلنگبین، کندر، عسل، زنیان، زیره، روغن زیتون

ترکیبات، ویتامین ها و مواد معدنی آلوچه

ویتامین ها و ترکیبات آلوچه

ارزش غذایی 100 گرم آلوچه به صورت زیر است:

انرژی (کالری)

47  کیلوکالری

کربوهیدرات

11.20  گرم

چربی

0.05  گرم

آب

87.00  گرم

فیبر

0.54  گرم

انرژی (کالری)

47  کیلوکالری

کربوهیدرات

11.20  گرم

ویتامین  C

2.00  میلی گرم

تیامین  (B1)

0.04  میلی گرم

ریبوفلاوین  (B2)

0.07  میلی گرم

نیاسین  (B3)

0.50  میلی گرم

کلسیم

17.00 میلی گرم

آهن

1.27  میلی گرم

فسفر

14.00 میلی گرم

پتاسیم

98.00  میلی گرم

سدیم

6.00  میلی گرم

 خواص و فواید درمانی آلوچه

خواص آلوچه

فواید آلوچه عبارت است از:

  • ملین بودن
  • مفید برای سردرد و تب های صفراوی
  • بهبود دهنده خارش بدن
  • برطرف کننده تشنگی
  • تنظیم کننده قاعدگی
  • دارای خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی

عوارض و موارد منع مصرف آلوچه

عوارض مصرف آلوچه

با وجود خواصی که آلوچه دارد، اما مصرف آن برای بعضی افراد جایز نیست و همچنین زیاده روی در مصرف آن عوارض زیر را به دنبال خواهد داشت:

  • کودکان زیر سه سال، بهتر است آلوچه مصرف نکنند و از حدود سه سالگی به بعد، با احتیاط و با میزان کم می توانند مصرف کنند. اما باید والدین حتما از نداشتن حساسیت به این میوه در آن‌ها مطمئن باشند
  • خانم های باردار، به خصوص اگر بیماری ‌های زمینه‌ای و یا آلرژی غذایی داشته باشند، برای خوردن آلوچه حتما باید با پزشک خود مشورت کنند
  • آلوچه در صورت مصرف زیاد، باعث اسهال و دلپیچه می شود
  • مصرف آلوچه منجر به حساسیت دندان ها و همچنین آسیب به مینای دندان می شود
  • زیاد خوردن آلوچه باعث افت فشار خون می شود
  • افرادی که مشکلات معده دارند با خوردن آلوچه ممکن است دچار سوزش معده شوند

کاربرد و موارد مصرف آلوچه

آلوچه، هم به صورت خام و هم پخته مورد استفاده قرار می گیرد. از آلوچه غذاها و خوراکی های مختلف مانند خورشت آلوچه، لواشک، آش آلوچه و … درست می کنند.

مشخصات گیاه آلوچه

درختچه ای است بی خار یا کمی خاردار کوتاه، بلندی آن تا ۳ متر می‌رسد. در جنگل‌های شمال ایران به طور جنگلی می‌روید. میوه آن تخم مرغی کوچک به قطر ۳-۲ سانتی متر و پس از رسیدن به رنگ زرد و سرخ متمایل به بنفش در می‌آید. مزه آن ترش و شیرین است.

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 2 =