2

مقدمه

سیر قلیه یک غذای ساده شمالی که با برگ سیر تازه درست می‌شود. پاییز و زمستان فصل سیر تازه است و می‌توان با برگ سیر تازه غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ و البته بدون بوی سیر تهیه کرد. خورشت سرقلیه یا سیرواویج نیز مانند خورشت های دیگر همچون خورش ماست، خورش کرفس، خورش قورمه سبزی، خورش قیمه، خورش خلال، خورش ملا قورمۀ شمالی، خورش پرتقال، خورش بامیه، خورش آلو اسفناج و خورش آلو مسما، زینت آرای سفرۀ ایرانی در کنار پلو است. سیر قلیه یا سیر چغرتمه در فصل زمستان حداقل هفته‌ای یک بار سر سفره گیلانی‌ها حاضر است. کالری خورش سیر قلیه با این روش پخت چندان زیاد نیست و با خیال راحت می‌توانید آن را میل کنید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه سیر قلیه یا چغرتمه این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه سیر واویج عبارت است از:

  • قابلمه
  • تابه
  • کاسه
  • قاشق چوبی
  • همزن دستی

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم سیرواویج

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • برگ سیر تازه (پاک و خرد شده): ۵۰۰ گرم
  • زردچوبه (پودر شده): ۱/۲ قاشق چایخوری (۱/۵ گرم)
  • تخم مرغ: ۶ عدد
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
در صورت تمایل، می توانید به جای تخم مرغ، از تخم اردک نیز استفاده کنید.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | پختن و سرخ کردن برگ سیر

سرخ کردن برگ سیر

برای آماده سازی سیر باید:

  • برگ سیر را به همراه ۸۰ میلی لیتر آب در قابلمه ای ریخته، روی حرارت ملایم قرار داده تا آب آن تبخیر شود سپس آن را به مدت ۲ دقیقه در تابه ای حاوی روغن تفت دهید تا نرم شود.
  • در ادامه، زردچوبه را به برگ سیر افزوده و تفت دهید.

سوم | همزدن تخم مرغ و افزودن به برگ سیر

همزدن تخم مرغ و افزودن به برگ سیر

برای آماده سازی تخم مرغ روال زیر را انجام دهید:

  • تخم مرغ ها را در ظرفی ریخته و با همزن دستی هم زده تا یکدست شود سپس مقداری نمک و فلفل به آن افزوده و هم بزنید.
  • سپس، تخم مرغ های همزده شده را به برگ سیر افزوده و بگذارید کمی بسته شود.

چهارم | سرخ شدن وسرو نهایی سیر واویج

در نهایت، زمانی که تخم مرغ تقریبا بسته شد، مواد را به آرامی با هم مخلوط کرده تا به طور یکنواخت سرخ شوند سپس از روی حرارت برداشته و سرو نمایید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه سیر واویج (سیر قلیه) عبارت است از:

  • برای داشتن یک سیر واویج خوش مزه و لطیف، انتخاب برگ سیر تازه و جوانبسیار مهم است

لغات و اصطلاحات

  • سیر واویج، به معنای سیر سرخ شده است که مردم شمال آن را با برنج دودی و ماهی شور دودی مصرف می کنند.

منابع و ارجاعات

  • ویکی پدیا
  • کتاب آشپزی سانازسانیا
  • وبسایت های محتوایی در حوزه آشپزی
 

نظرات کاربران

2 دیدگاه در “مراحل و نکات طرز تهیه سیرواویج (سیرقلیه)

  1. مینا گفت:

    به نظر خیلی خوشمزه میاد ممنون از اطلاعات کاملتون

  2. سمیعی گفت:

    من که درست میکنم جمع نمیشه و وا میره نمیدونم چرا ولی خیلی خوشمزس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 − 4 =