مراحل و نکات تهیه "آش شوربا"

مراحل و نکات تهیه "آش شوربا"

برچسب ها:
1 12 320
04 آبان 1400
+

مقدمه

شوربا، یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین انواع آش ها است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد و می توان در زمان کوتاهی آن را تهیه کرد. از سوی دیگر شوربا یک آش مناسب برای سرماخوردگی نیز محسوب می شود. در فصل پاییز و زمستانمی توانید به این آش خوشمزه شلغم نیز اضافه کنید تا مقوی تر شود. این آَش در کنار دیگر انواع آش مانند آش بلغور گندم، آش دندونی، آش ترش، آش جو، آش رسته سنتی، آش شله قلمکار، آش انار، آش دوغ، آش ترخینه دوغ، آش گوجه فرنگی و آش ماست، از انواع غذاهای ملین و مفید برای بدن است. برای آشنایی با مراحل و نکات طرز تهیه و پخت آش شوربا، این مطلب را با داقت مطالعه نمایید.

! این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیشنهاد ويژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه آش رشته

+

پیش نیاز و ملزومات

  • ظرف های مناسب
  • آبکش
  • قابلمه
  • تابه
  • ملاقه
+

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه -

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • لپه: یک چهارم پیمانه (27گرم)
  • برنج: یک پیمانه (240 گرم)
  • پیاز (نگینی خرد شده): 1 عدد (140 گرم)
  • استاک گوشت: 4 پیمانه (1 لیتر)
  • سبزی (پاک و خرد شده): 360 گرم شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج (از هرکدام به یک اندازه)
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • زردچوبه (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • تخم گشنیز (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳گرم)
  • آبغوره: 160 میلی لیتر
  • نعناع داغ و پیازداغ: مقداری برای سرو
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم

! استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوام بیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد. در صورت تمایل می توانید به جای استاک گوشت، از همان مقدار آب به همراه 1 عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.

! برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | خیس کردن لپه و برنج -

لپه را از ۲۴ ساعت قبل در مقداری آب خیس کرده (در طول خیساندن ۲ تا ۳ بار آب آن ها را عوض کنید) سپس هنگام پخت در آبکش بریزید. در ادامه برنج را از ۳ ساعت قبل، در مقداری آب خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.

مرحله سوم | پختن لپه و برنج و افزودن سبزی -

برای پخت لپه برنج و سبزی باید:

  • در قابلمه ای حاوی روغن داغ، پیاز را روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس لپه، استاک و 4 پیمانه آب به آن اضافه و حرارت را زیاد کنید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا 3 ساعت بپزد.
  • 2 ساعت پس از پخت لپه، برنج را به آن اضافه کنید تا کاملا بپزد.
  • در 30 دقیقه آخر پخت، سبزی و مقداری نمک و فلفل را به شوربا بیافزایید.

مرحله چهارم | افزودن ادویه جات، جا افتادن و سرو آش -

در تابه ای حاوی روغن داغ، زردچوبه و تخم گشنیز را تفت دهید سپس به آش بیافزایید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیافتد. پس از پخت، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه نعناع داغ و پیاز داغ سرو کنید.

+

نکات کلیدی

  • توجه داشته باشید که اگر برنج کاملا له شود و در آش مشخص نباشد، شوربای مطلوبی نخواهید داشت.
  • در اکثر دستوراتی که از سبزی استفاده می شود، قبل از اضافه کردنسبزی، آن را چند دقیقه تفت می دهند؛ اما در این دستور، تفت سبزی باعث سیاه شدن شوربا می شود، بنابراین نیازی به تفت دادن سبزی نیست.
+

منابع و ارجاعات

+

نظرات کاربران

)