2

مقدمه

آش رشته یکی از اصیل‌ترین آش‌های ایرانی است که تاریخچه طبخ آن به سال‌های دور می‌رسد. شاید دانستن این موضوع برایتان جالب باشد که بیش از ۴۰۰ نوع آش در ایران وجود دارد؛ اما آش رشته قطعا مشهورترین و پرطرفدارترین آن‌ها است. این آش خوشمزه با انواع حبوبات (نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش، لوبیا قرمزسبزی آش (اسفناج، تره، جعفری، گشنیز)، سیر، رشته آشی، پیاز، روغن، نمک و زردچوبه تهیه می‌شود و کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ از تزیینات معمول آن هستند. این آش در کنار دیگر انواع آش مانند آش انار، آش بلغور، ترخینه دوغ، آش جو، آش ترش، آش شله قلمکار، آش دندونی، آش دوغ، آش شوربا، آش گوجه فرنگی و آش ماست، از انواع غذاهای ملین و مفید برای بدن است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه و پخت آش رشته این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه آش ترش

پیش نیاز و ملزومات

  • ظرف های مناسب
  • آبکش
  • قابلمه
  • تابه
  • گوشت کوب دستی

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • نخود: یک دوم پیمانه (۷۰ گرم)
  • لوبیا چیتی: یک دوم پیمانه (۷۵ گرم)
  • عدس: یک دوم پیمانه (۷۵ گرم)
  • استاک گوشت: ۱۶ پیمانه (۴ لیتر)
  • زردچوبه (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • تخم گشنیز (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم شامل تره، اسفناج (از هرکدام ۲۰۰ گرم)، گشنیز و جعفری (از هرکدام ۵۰ گرم)
  • آرد (الک شده): ۱ قاشق سوپ خوری (۹ گرم)
  • پیاز داغ: ۲۵ گرم
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • زیره سبز (پودر شده): یک دوم قاشق چایخوری (یک و نیم گرم)
  • رشته آش: ۳۵۰ گرم
  • نعناع داغ و سیر داغ: مقداری برای تزیین
  • زعفران (سابیده و حل شده در آب): مقداری برای تزیین
  • روغن مایع: به میزان لازم


!
استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوام بیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد.در صورت تمایل، می توانید به جای استاک گوشت، از همان مقدار آب به همراه ۳ عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.


!
مصرف عدس در غذا به دلیل سودازا بودن آن، می تواند منجر به آلودگی و افزایش غلظت خون شود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | خیس کردن حبوبات

حبوبات را به طور جداگانه از ۲۴ ساعت قبل، در مقداری آب خیس کنید (در طول خیساندن، ۲ تا ۳ بار آب آن ها را عوض کنید) سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید.

مرحله سوم | پختن حبوبات و افزودن ادویه جات و استاک

برای پخت حبوبات باید:

  • نخود را همراه یک لیتر استاک در قابلمه ای بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا نخود به مدت ۴ ساعت بپزد.۴۰ تا ۶۰ دقیقه پس از پخت نخود، لوبیا را به آن اضافه کنید تا کاملا بپزد.
  • سپس، در یک ساعت آخر پخت حبوبات، بقیه استاک را همراه عدسبه قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا کاملا پخته شوند. در تابه ای حاوی روغن داغ، زردچوبه و تخم گشنیز را تفت دهید.

مرحله چهارم | افزودن سبزی، رشته و ادویه جات و سرو آش رشته

برای جا انداختن و پخت نهایی آش رشته روال زیر را انجام دهید:

  • در ظرفی، سبزی را با آرد مخلوط کنید. سپس آن را به همراه نیمی از پیاز داغ، فلفل سیاه، زیره، زردچوبه و تخم گشنیز تفت داده شده در ۳۰ دقیقه آخر پخت آش به آن بیافزایید.
  • در اواخر پخت آش، رشته و نمک را به آن اضافه کنید، مرتباهم بزنید و بگذارید اهسته بجوشد تا جا بیافتد سپس آن را با نعناع داغ، سیرداغ، زعفران و بقیه پیاز داغ تزیین و سرو کنید.

نکات کلیدی

  • افزودن زیره سبز به آش، علاوه بر افزودن عطر آن، از نفخ دستگاه گوارش جلو گیری می کند.
  • افزودن آرد به آش، باعث جا افتادن و غلظت بیشتر آن می شود.
 

نظرات کاربران

2 دیدگاه در “مراحل و نکات تهیه ” آش رشته” سنتی و مجلسی

  1. زینب گفت:

    آش شته با کشک فراوان خیلی خوشمزه هست ممنون از توضیحات عالی تون

  2. امیدوار گفت:

    عاشق تزیین کردن آش با کشکم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − سه =