0

مقدمه

در بسیاری از غذاهای ایرانی از بادمجان استفاده می‌شود، کشک هم محصول اصیل و صد در صد ایرانی است که طعمی خاص همراه با کمی شوری و ترشی به غذا می‌دهد. بادمجان به روش‌های مختلف در غذاها استفاده می‌شود، می‌توانید آن را به صورت کبابی یا سرخ شده در غذا به کار ببرید. برای تهیه کشک بادمجان، این غذای خوش طعم و ساده از هر دو نوع روش گفته شده می‌توان استفاده کرد. در روش سنتی از بادنجان کبابی استفاده می‌شود و می‌توان گفت که این روش رژیمی‌ و کم کالری‌ ترخواهد بود اما بادمجان سرخ شده برای کشک بادمجان مجلسی و برای پذیراییمناسب‌تر است. این غذای خوشمزه از بادمجان ، کشک ، پیاز و سیرتهیه می شود و به همراه نان سرو می شود. البته به خاطر سودا زا بودن بادمجان بهتر است از این غذا زیاد استفاده نشود. کسانی که مشغله ی زیادی داشته و فرصت پخت غذا پیدا نمی کنند و در عین حال، از خوردن فست فود و غذاهای کنسروی خسته شده اند، غذاهای مناسب و مطلوب سنتی وجود دارد به عنوان مثال کوکو سبزی، کوکوی شیرین، کوکو مرغ بادکوبه ای، کشک بادمجان، حلیم بادمجان، میرزا قاسمی، کوکو سیب زمینی و کوکو هویج همگی از جمله غذاهای سریع و نونی به شمار می رود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کشک بادمجان این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
مصرف غذاهای دارای بادمجان (به دلیل سودازا بودن بادمجان) می تواند منجر به آلودگی و افزایش غلظت خون شود.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیش نیاز و ملزومات

مدارک لازم برای تهیه کشک بادمجان خانگی عبارت است از:

  • ظرف مناسب
  • آبکش
  • حوله کاغذی
  • تابه
  • قابلمه
  • قاشق
  • گوشت کوب

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • بادنجان (با پوست قلمی،چین اول): ۱۱ عدد (۱۳۰۰ گ)
  • نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه (پودرشده): ۲ گرم
  • استاک گوشت (غلیظ): ۳ پیمانه (۷۵۰ میلی لیتر)
  • پیاز داغ: ۴۰ گرم
  • سیر داغ: ۲۰ گرم
  • مغز گردو (آسیاب شده): ۲۰۰ گرم
  • کشک: ۲۵۰ گرم
  • نعنا داغ: ۳ قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع: به مقدار لازم


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
در صورت تمایل، می توانید به جای استاک گوشت، از همان مقدار آب، به همراه یک دوم از قرص عصاره گوشت استفاده کنید.


!
استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوام بیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | گرفتن تلخی و سرخ کردن بادمجان

سرخ کردن بادمجان کشک بادمجان

روی بادنجان ها، مقداری نمک بپاشید و ۳۰ دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی، تندی و تیزی آن ها گرفته شود سپس با حوله کاغذیآن ها را خشک کنید و در تابه ای حاوی روغن داغ، از هر دو طرف سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.

سوم | پخت بادنجان با استاک و ادویه جات

در قابلمه ای حاوی روغن داغ، زردچوبه را تفت دهید. سپس آن را به همراه استاک، نمک، نیمی از پیاز داغ،نیمی از سیر داغ، نیمی از مغز گردو را به بادنجان اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید. پس از اینکه جوش امد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا بادنجان ها ۴۵ دقیقه بپزند و آب آن کاملا تبخیر شود. کشک را همراه مقداری آب، به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد.

چهارم | آماده سازی، سرو و تزیین کشک بادمجان

در نهایت برای آماده سازی و تزئین کشک بادمجان باید:

  • بادنجان را با گوشت کوب بکوبید.
  • یک سوم پیمانه از کشک را کنار بگذارید، بقیه آن را به بادنجان ها اضافه و مخلوط کنید.
  • در ادامه کشک بادنجان‌ را مزه کنید، اگر نیاز به نمک داشت، مقداری به آن اضافه کنید سپس بگذارید روی حرارت ملایم به مدت ۵ دقیقه با کشکبپزد.
  • در نهایت کشک بادنجان را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با بقیه کشک، نعناع داغ، پیاز داغ، مغز گردو و سیر داغ تزیین و در کنار نان تازه و سبزی خوردن سرو کنید.

نکات کلیدی

  • کشک بادنجان کبابی: این دستور مانند کشک بادنجان تهیه می شود با این تفاوت که بادمجان ها را با پوست بشویید و خشک کنید. آن ها را روی شعله پخش کن یا روی حرارت ملایم، کباب کنید. سپس زیر آب سرد گرفته و پوست سوخته آن ها را جدا کنید، در آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی آن ها بیرون بیاید. کلاهک بادنجان ها را جدا کنید و بادمجان ها را به صورت ریز، خرد کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − هشت =