مراحل و نکات تهیه کوکوی شیرین مشهدی و قزوینی

مراحل و نکات تهیه کوکوی شیرین مشهدی و قزوینی

برچسب ها:
1 4 155
05 بهمن 1400
+

مقدمه

کوکو شیرین در کنار انواع دیگر کوکو مانند کوکوی سبزی، کوکوی سیب زمینی، کوکوی مرغ، کوکوی بادمجان، کوکوی هویج، کوکوی مرغ بادکوبه ای، کوکوی پیاز و کوکوی کدو از جمله غذاهای خوشمزه خراسان رضوی و شهر مشهد است. این غذا هم به صورت پیش غذا و هم دسر (سرد و گرم) سرو می شود به طوری که در مهمانی های مشهدی، کوکو شیرین، پای ثابت میز به حساب می آید. مواد تشکیل دهنده این غذا، سیب زمینی، تخم مرغ و گاهی کمی آرد است و تقریباً شبیه به کوکو سیب زمینی تهیه می شود اما مشهدی ها روی آن شیره می ریزند شایان ذکر است شیره با شکر، آب، گلاب و زعفران درست می شود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کوکو شیرین این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

! این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

+

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه -

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • شکر: 1 پیمانه (150 گرم ) و 1 قاشق سوپ خوری برای مایه کوکو
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): 3 قاشق سوپ خوری
  • دانه هل: 5 عدد
  • گلاب: یک جهارم پیمانه (40 میلی لیتر)
  • تخم مرغ: 6 عدد
  • ماست (چکیده): یک چهارم پیمانه (50گرم)
  • سیب زمینی (آبپر و رنده شده): 4 عدد (700 گرم)
  • نان باگت ساده (خشک و آسیاب شده): یک چهارم پیمانه
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • خلال پرتقال (تلخی گرفته و شیرین شده): مقداری برای تزیین
  • خلال پسته: مقداری برای تزیین
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کرده): به میزان لازم

! برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | تهیه و قوام آوردن شربت -

شکررا با 125 میلی لیتر آب، یک قاشق سوپ خوری زعفران و هلروی حرارت ملایم قرار دهید تا شربت قوام آید، سپس گلاب را به آن بیافزایید و پس از چند جوش، آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله سوم | آماده کردن مایه کوکو -

برای آماده سازی کوکو باید:

  • تخم مرغ ها را در ظرفی بریزید و با همزن دستی هم بزنید، سپس ماست، یک قاشق سوپ خوری شکر و بقیه زعفرانرا به آن اضافه و مخلوط کنید.
  • سیب زمینی، نان باگت، مقداری نمک و فلفل را به مخلوط تخم مرغ بیافزایید و هم بزنید تا کاملا یکدست شود.

مرحله چهارم | سرخ کردن کوکو -

در تابه ای تفلون (دیواره بلند)، مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. قالب های مخصوص کوکو را در تابه حاوی روغن قرار دهید، سپس مایه آماده شده را داخل آن ها ریخته، در تابه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا سرخ شوند. یک طرفکه سرخ شد، قالب را از کوکو جدا کنید، کوکو را برگردانید تا طرف دیگر آن سرخ شود (توجه کنید که حرارت باید بسیار کم باشد، زیرا شکر اضافه شده به کوکو ممکن است، باعث سوختن آن شود).

مرحله پنجم | سرو نهایی و تزیین کوکو شیرین -

زمانی که هر دو طرف کوکوها سرخ شوند، شربت قوام آمده را با یک قاشق، آرام آرام روی کوکو بریزید تا به خورد کوکوها برود، سپس روی کوکوها کمی خلال پرتقال بریزید تا مزه خلال پرتقال با مزه کوکو مخلوط شود. پس از آن، کوکو ها را در ظرف مورد نظر قرار دهید، روی آن خلال پسته بریزید و سرو کنید.

+

نکات کلیدی

  • خلال پسته را خیس نکنید، زیرا باعث تغییر رنگ آن می شود.
  • کوکوی شیرین را می توانید یک مرتبه در تابه بریزید و پس از پخت، آن را برش بزنید.
+

لغات و اصطلاحات

  • کوکوی شیرین (قزوین): این دستور مانند کوکوی شیرین تهیه می شود، فقط هل، خلال پرتقال، خلال پسته و نان باگت نداردو به جای آن ها، از یک قاشق سوپ خوری آرد گندم (الک شده) استفاده می شود.
+

منابع و ارجاعات

+

نظرات کاربران

)