قارچ چیست

قارچ (قارچ خوراکی) | پیشینه، خواص و ویتامین ها، طبع، عوارض، شیوه نگهداری

0

مقدمه

قارچ‌ های خوراکی جزو سبزیجات (مانند کلم، شلغم، اسفناج، چغندر و …)  بوده و ساختارهای خوراکی چندین گونه قارچ ‌های بزرگ (ماکرو) هستند. آن‌ها ممکن است رو یا زیر زمین ظاهر شوند. خوراکی بودن قارچ‌ ها می‌تواند به صورت عدم وجود ترکیبات سمی برای انسان در قارچ و داشتن مزه و بوی مطبوع تعریف شود. از قارچ ‌های خوراکی، به خاطر ارزش غذایی و یا فواید دارویی آن‌ها استفاده می‌ شود. برای مثال غذاهایی مانند خوراک لوبیا چیتی با قارچ، قارچ شکم پر، دلمه قارچ، املت قارچ، سوپ قارچ و… با این ماده غذایی تهیه می شود. قارچ‌های خوراکی انواع زیادی را شامل می‌شوند که ممکن است به صورت وحشی در طبیعت چیده شده یا پرورش داده شوند. برخی قارچ ها، غیرخوراکی و  سمّی بوده و بسیار خطرناک هستند. تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ ها کار آسانی نیست. از نظر طب سنتی، طبع قارچ، مزاج سرد و تر است.

در این مطلب؛ پیشینه، خواص و ویتامین ها، طبع، عوارض، شیوه نگهداری و موارد مصرف قارچ، ارائه می شود. امید است با مطالعه این مطلب شناخت خوبی از این ماده غذایی به دست آورید.

متن اصلی

پیشینه و تاریخچه قارچ

تاریخچه قارچ

مصرف قارچ ‌های خوراکی در مراکز باستان‌شناختی با قدمت نزدیک به ۱۳٬۰۰۰ در شیلی یافت شده‌اند. اما اولین شواهد قابل اعتماد درباره مصرف قارچ به چند صد سال پیش از میلاد در چین بازمی‌گردد. چینی‌ها قارچ ‌ها را به عنوان دارو و همچنین غذ،ا باارزش می‌دانند. رومیان و یونانیان باستان، به ویژه افراد طبقات اجتماعی بالا از قارچ‌ها برای مصارف آشپزی استفاده می‌کردند. امپراطوران امپراطوری روم چشندگانی برای اطمینان از خوراکی بودن قارچ ‌ها استخدام می‌کردند. نگهداری از قارچ ها آسان بوده و به این دلیل، در طول تاریخ، منبع تغذیه اضافی در طول زمستان بوده‌ است. فرهنگ ‌های بسیاری در سراسر جهان از قارچ‌های جادو برای مصارف مذهبی و معنوی خود و همچنین به عنوان دارو در پزشکی استفاده کرده‌اند یا همچنان استفاده می‌کنند. در گذشته از گونه‌های ویژه‌ای از قارچ‌ها برای افروختن آتش نیز استفاده می‌شده‌است. درحال حاضر انواع بسیاری از قارچ‌ های خوراکی وجود دارند که در نقاط مختلف دنیا مصارف گوناگونی دارند.

انواع قارچ خوراکی

انواع قارچ خوراکی عبارتند از:

  • قارچ دکمه ای (Button Mushrooms): رایج ترین نوع قارچ موجود در سوپر مارکت ها، قارچ های دکمه ای هستند که با عنوان قارچ سفید نیز شناخته می‌شود. این قارچ طعمی لطیف داشته و از آنجا که در تمام طول سال در دسترس است، پیدا کردن آن بسیار آسان است. اگر به دنبال قارچی مناسب برای پخت و پز هستید، قارچ های دکمه ای بهترین گزینه هستند. زیرا عطر و طعمی ملایم و بافتی سفت دارند

قارچ دکمه ای

  • قارچ تاشو (Beech Mushrooms): این قارچ، که قارچ Clamshell نیز نامیده می شود، دارای کلاهک هایی به رنگ قهوه ای و ترد، و طعمی شیرین و مغزدار است. پختن این نوع قارچ، بهترین روش برای خوردن آنها است. اگر به صورت خام خورده شوند، طعم تلخی دارند و معمولا دوست داشتنی نخواهد بود. این قارچ، همیشه به عنوان قارچ راش شناخته می شود. عطر و طعم این نوع قارچ، تلخ بوده و زمانی که پخته می شود، شیرین می شود

قارچ تاشو

  • قارچ مرغ چوب (Laetiporus): قارچ مرغ چوب به عنوان مرغ در چوب شناخته می شود. دارای بافت زیبا و محکمی بوده و هنگامی که پخته می شود، زیبایی و محکمی خود را حفظ می کند. در این قارچ، علاوه بر همپوشانی بافت ها، برگ ها نیز همپوشانی بالایی دارند
  • قارچ شیتاکه (Shiitake): این قارچ ها که بیشتر در کشورهایی مانند کره، چین و ژاپن رشد می کنند و در انواع غذاهای آسیایی به وفور یافت می شوند. قارچ‌های شیتاکه نیز مانند قارچ های Portobello، بافتی بسیار گوشتی و جویدنی دارند و از آنها اغلب برای تهیه انواع سس و سوپ استفاده می‌شود. اگرچه این نوع قارچ، به صورت وحشی رشد می کند، اما در فروشگاه ها فروخته می شود. شیتاکه اندازه های مختلفی دارد. اندازه بزرگ آن، طعم بیشتر و بافت سخت تری دارد. ساقه های آن دارای پوست سخت بوده و باید قبل از پخت و پز حذف شوند. این قارچ را می توان تا زمان استفاده در فریزر نگهداری کرد. استفاده شیتاکه به همراه زنجبیل و سویا طعم آن را بهبود می دهد

قارچ شیتاکه

  • قارچ پورتوبلو (Portobello): وقتی قارچ های دکمه ای سفید کاملا بالغ می شوند، کلاهک های آن ها به سمت خارج رشد می کندکه به آنها قارچ پورتوبلو Portobello می گویند و این ها با داشتن عطر و طعمی ملایم و تا حدودی گوشتی، می‌تواند به عنوان جایگزینی برای گوشت، در بسیاری از غذاها استفاده شود. قارچ پورتوبلو؛ بزرگ، چرب، گوشتی و آبدار است. این قارچ برای کباب کردن (تهیه کباب و همبرگر) مناسب است

قارچ پورتوبلو

  • قارچ کرمینی (Cremini): این نوع قارچ که با عنوان قارچ portobellos کوچک نیز شناخته می‌شود، بسیار شبیه به قارچ دکمه ای سفید بوده، اما کمی بزرگتر است. قارچ کرمینی رنگ قهوه ای روشن و طعم مطلوبی دارد و می توان آن را به جای قارچ های سفید دکمه ای، استفاده کرد. قارچ کرمینی دارای بافت متراکم بوده و طعم آن بیشتر از قارچ دکمه ای است
  • قارچ مورل (Morel): قارچ ‌های مورل، ظاهر جذابی ندارند، اما بسیار خوشمزه هستند. بافت آن نسبتا جویدنی و شبیه به یک لانه زنبور است. این قارچ بسیار خوش طعم است و وقتی با کره تفت داده شود، طعم بی‌نظیری خواهد داشت. همچنین این نوع قارچ بسیار گران است. قارچ مورل مخروطی شکل بوده و رنگ آن قهوه ای روشن تا سفید بژ و قهوه ای تیره است. این نوع قارچ، به صورت وحشی رشد می کند
  • قارچ های قیفی (Funnel): قارچ های قیفی نسبت به انواع دیگر قارچ ها، دارای عطر و طعم بهتری هستند. قارچ های قیفی مسن دارای طعم فلزی هستند؛ بنابراین، بهتر است قبل از پختن به صورت خام نگهداری شود. از آنجا که قارچ های قیفی به صورت وحشی رشد می کنند، در مکان ها و بازارهای اختصاصی؛ و بازار کشاورزان به فروش می رسند. اگر می خواهید آن ها را امتحان کنید، همیشه با یک متخصص میکروب یا قارچ مشورت کنید
  • قارچ لوبوستر (lobster): قارچ لوبوستر به رنگ قرمز روشن بوده و در بخش های غربی ایالات متحده آمریکا یافت می شود. نام آن از رنگ و طعم آن گرفته شده و طعم و عطر ملایمی دارد. این نوع قارچ را مانند بسیاری از قارچ های وحشی، قبل از مصرف، خوب شسته و گرما دهید
  • قارچ صدفی (Oyster Mushrooms): قارچ های صدفی، شباهتی به انواع دیگر قارچ ها ندارن. این قارچ ها، طعم لطیف و شیرینی داشته و بسیار مقرون به صرفه هستند. دلیل نام گذاری این قارچ ها، شکل ظاهری آنهاست و در بعضی از مواقع سال، طعمی تقریبا شبیه به رازیانه دارند. از قارچ های صدف دار، می توان در غذاهای مختلفی استفاده کرد، زیرا طبخ آن بسیار راحت است. این قارچ‌ها در رنگ های مختلف مثل خاکستری، قهوه ای، قرمز، سبز- زرد هستند و هرچه جوان تر باشند، طعم بیشتر و خوشمزه تری خواهند داشت. قارچ های صدفی نسبت به سایر قارچ ها شکننده تر هستند

قارچ صدفی

  • قارچ شیری (Milk Mushroom): قارچ شیری، تنها گونه قارچ است که بومی هند بوده و در هند نیز کشت می شود. این قارچ ها از نظر اندازه، متوسط تا بزرگ بوده و منبعی بی‌نظیر از ویتامین های B2،E و A، فسفر، پتاسیم و سلنیوم هستند. همچنین دارای کلسیم، ویتامین C، آهن و روی نیز هستند

قارچ شیری

  • قارچ شاه شیپوری (King Trumpet Mushrooms): این قارچ دارای چربی بوده و شاه صدف، قارچ فرانسوی و قارچ شاه قهوه ای نیز نامیده می شود. ساقه های آن ضخیم بوده و هنگامی که پخته می شود، گوشتی می گردد. برای استفاده در غذاهای گیاهی به عنوان عنصر گوشتی مناسب است

قارچ شاه شیپوری

  • قارچ تیره سر (Boletus edulis): از نظر عطر و طعم با سایر قارچ ها قابل مقایسه نیست و در بسیاری موارد به عنوان شاه قارچ شناخته می شود

قارچ تیره سر

  • قارچ انوکی (Enoki): قارچ Enoki کلاهکی کوچک، رنگی سفید و ساقه بلندی شبیه به جوانه لوبیا دارد. در غذاهای آسیایی بسیار محبوب است، این قارچ بافتی ترد دارد و در بسیاری از سالادها و سوپ ها،کاربرد دارد. این قارچ، بومی ژاپن است. قارچ انوکی با نام قارچ زمستانی نیز شناخته می شود
  • قارچ مایتاکه (Hen of the Woods): در ژاپن، به این قارچ ها، قارچ maitake نیز گفته می شود و طعم زیاد و شدیدی دارد. از قارچ های Hen of the Woods که در پایه درختان بلوط رشد می کند، هم در غذاهای ژاپنی و هم در غذاهای غربی استفاده می شود و طعمی غنی، خاکی و شبیه به گل دارد. این قارچ ها در غذاهای سرخ شده و انواع مختلف سوپ، بسیار مناسب هستند، بعد از پخت، شکل خود را به خوبی حفظ می کنند و این باعث می شود که در بسیاری از غذاهای، یک ترکیب جذاب و بی‌نظیر باشند
  • قارچ ترشی یا لوله ای (سیاه): این نوع قارچ را، گاهی اوقات به دلیل شکل آن، چنبره های سیاه نیز می نامند. این قارچ طعم اسموکی دارد. این قارچ به صورت وحشی در اواخر تابستان در هوای سرد و در تمام طول سال در مناطقِ با دمای معتدل رشد می کند
  • قارچ چانترلا (Chanterelle): اگر میخواهید با قارچ های Chanterelle آشپزی کنید، باید حتما از یک تابه کاملا خشک استفاده کنید؛ زیرا این نوع قارچ به قدری آبِ زیادی در بافت خود دارد که به سرعت در آب خود، پخته می شود. قارچ های Chanterelle رنگ های مختلفی دارد، اما معمولا به رنگ قهوه ای طلایی هستند. این نوع قارچ، بافتی ظریف، و عطر و طعم میوه ای و فلفلی داشته و برای استفاده در پخت و پز، عالی هستند. در مقایسه با بسیاری از انواع دیگر قارچ ها، به مدت طولانی (حداکثر ۱۰ روز) در یخچال سالم می‌مانند

قارچ چانترلا

  • قارچ خارپشت (Hedgehog Mushrooms): قارچ خارپشت تازه عطر و طعمی شیرینی دارد، اما این قارچ اگر مانده و قدیمی، ممکن است کمی تلخ باشد. قارچ خارپشت، در ماه های سرد زمستان رشد می کند. همچنین دارای طعمی گوشتی، مغزدار و ترد است

قارچی خارپشت

  • قارچ قهوه ای (Cap Boletus): این قارچ خوراکی است و معمولا در کنار درختان سوزنی برگ، یافت می شود

قارچ قهوه ای

  • قارچ شیپوری سیاه (Black Trumpet Mushrooms): قارچ های شیپوری سیاه، معمولاً در اواخر تابستان، در شرق و غرب میانه رشد می‌کنند، اما در تمام طول زمستان، در غرب به وفور یافت می‌شوند. این نوع قارچ که با نام های قارچ Horn of Plenty یا Trumpet of the Dead نیز شناخته می شود، دارای عطر و طعمی دودی و غنی است و پس از خشک شدن، بسیار شبیه به قارچ سیاه ترافل می‌شود

قارچ شیپوری سیاه

  • قارچ عسل (Agaric): قارچ عسل یا Honey Agaric بزرگترین قارچ زنده‌ی جهان است که تا ۱۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. در زیر زمین رشد کرده و وزن آن به اندازه یک نهنگ آبی است. تنها نوک آن و یا درصد بسیار کمی از قارچ، در بالای سطح زمین دیده می شود. رنگ کلاهک بی‌نهایت متغیر، و به طور نمونه زرد عسلی است

قارچ عسل

  • قارچ لاکتاریوس ایندیگو (Lactarius Indigo): یک نوع قارچ خوراکی است که به طور طبیعی در شرق آمریکای شمالی، آسیای شرقی و آمریکای مرکزی رشد می کند. به علاوه هم در جنگل های برگ‌ریز و هم در جنگل های مخروطی دیده می شود. نمونه های تازه به رنگ آبی تیره و نمونه های قدیمی تر به رنگ آبی مایل به خاکستری روشن هستند. هنگام برش این قارچ، یک شیره به رنگ آبی تیره، از آن ساطع می‌شود
  • قارچ پورسینی (Porcini): قارچ های Porcini بسیار گوشتی و خوش طعم هستند و اغلب در بسیاری از غذاهای ایتالیایی استفاده می‌شوند. دقیقاً مانند خمیر ترش، قارچ های Porcini طعم و مزه ای خامه ای و مغزدار دارند. رنگ این نوع قارچ، قهوه ای روشن است. و هم به صورت کنسروی، هم خشک و هم به بصورت تازه فروخته می شوند، اما قارچ های خشک شده باید حداقل ۱۵ دقیقه قبل از پخت در آب داغ خیس بخورند. علاوه بر این، عرض این قارچ ها می تواند تا 25 سانتی متر برسد و گاهی بسیار بزرگ می شوند.

قارچ پورسینی

­مزاج، طبع و مصلح قارچ

طبع و مصلحات قارچ عبارتند از:

  • طبع قارچ: دارای مزاج سرد و تر است
  • مصلح قارچ: توصیه می‌شود مصرف قارچ بسیار محدود شود و بهتر است در صورت تمایل به مصرف، آن را همراه با نمک و شوید پخت و از آویشن، پونه، خردل، زنجبیل، فلفل، نمک، زیره، روغن کنجد و روغن زیتون در کنار آن استفاده کرد تا هم از ضررهای قارچ خوراکی کاسته شود و هم خواص و مزاج آن بهبود یابد

ترکیبات، ویتامین ها و مواد معدنی قارچ

ارزش غذایی 100 گرم قارچ خام به صورت زیر است:

  • مواد تشکیل دهنده اصلی قارچ: انرژی (22 کیلو کالری)، کربوهیدرات (26گرم)، پروتئین (3.09گرم)، چربی (0.34گرم)، آب ( 92.45گرم)، فیبر (1.00گرم)، قند (1.98 گرم)
  • ویتامین های قارچ: ویتامین D (20میکروگرم)، ویتامین E (0.01میلی گرم)، ویتامین C (2.10میلی گرم)، ویتامین B1 (0.08 میلی گرم)، ویتامین B2 (0.40میلی گرم)، ویتامین B3 (3.61میلی گرم)، ویتامین B4 (17.30میلی گرم)، ویتامین B5 (1.50 میلی گرم)، ویتامین B6 (0.10میلی گرم)، ویتامین B9 (17.00میکروگرم)، ویتامین B12 (0.04 میلی گرم)
  • مواد معدنی قارچ: کلسیم (00 میلی گرم)، آهن (0.50 میلی گرم)، منیزیم (9.00میلی گرم)، فسفر (86.00میلی گرم)، پتاسیم (318.00 میلی گرم)، سدیم (5.00میلی گرم)، روی (0.52 میلی گرم)، مس (0.32میلی گرم)، منگنز (0.05میلی گرم)، سلنیم (9.30میکروگرم)

فواید دارویی و درمانی قارچ

فواید قارچ

قارچ دارای فواید و خواص زیر است:

  • کاهش فشار خون بالا: قارچ حاوی مقادیر سرشاری از پتاسیم می باشد و به همین دلیل علاوه بر کاهش فشار خون بالا می تواند به گشاد شدن عروق نیز کمک کند
  • کاهش کلسترول خون: جالب است بدانید که قارچ فاقد کلسترول می باشد و به دلیل وجود مقادیر غنی پروتئین، فیبر و انواع آنزیم های خاص می تواند به کاهش کلسترول خون کمک کند. علاوه بر این مصرف مرتب قارچ می تواند خطر ابتلا به برخی بیماری های قلبی عروقی را به طور محسوسی کاهش دهد
  • مفید برای دیابت: طبق آخرین تحقیقات مشخص شده است که ممکن است قارچ به کاهش قند خون و بهبود مقاومت به انسولین کمک کند. البته این تحقیقات در حال حاضر همچنان ادامه دارد و نتایج نهایی آن به طور قطع منتشر نشده است. یکی دیگر از فواید قارچ برای افراد مبتلا به دیابت این است که مصرف قارچ به دلیل وجود فیبر غذایی ممکن است باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم شود. البته با توجه به اینکه این نتایج به طور کامل تایید نشده است بهتر است قبل از مصرف قارچ با پزشک مشورت کنید
  • درمان کم خونی: برای رفع کم خونی توصیه می شود مواد غذایی مصرف کنید که دارای منابع غنی از آهن و مس باشند. قارچ سرشار از آهن می باشد و به همین دلیل می تواند به افزایش تولید گلبول های قرمز کمک کند که در نتیجه به درمان کمک خونی می انجامد. علاوه بر این مس موجود در قارچ هم باعث می شود که بدن در جذب آهن موفق تر عمل کند
  • تقویت استخوان ها: قارچ یکی از انواع مواد غذایی سرشار از کلسیم می باشد که اگر به طور صحیح در رژیم غذایی شما قرار بگیرد علاوه بر اینکه باعث پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان می شود، می تواند به تقویت و سلامت استخوان ها نیز کمک شایانی کند
  • تقویت حافظه: قارچ، به دلیل پتاسیم بالا می تواند به افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز کمک کند که در نتیجه باعث تقویت حافظه و عملکرد شناختی مغز می شود. بهبود عملکرد شناختی مغز می تواند باعث پیشگیری از بیماری هایی مانند آلزایمر شود
  • کاهش وزن و لاغری: قارچ علاوه بر اینکه فاقد چربی است، دارای مقادیر غنی از پروتئین طبیعی و فیبر می باشد که برای کاهش وزن مناسب هستند. فیبر موجود در قارچ می تواند از پرخوری جلوگیری کند. علاوه بر این پروتئین موجود در قارچ برای هضم شدن نیاز به افزایش عملکرد متابولیسم بدن داشته که می تواند به چربی سوزی بدن کمک کند که در نتیجه باعث کاهش وزن می شود

عوارض و مضرات قارچ

با وجود خواصی که قارچ دارد، ممکن است برای برخی افراد مضر باشد. همچنین زیاده روی در مصرف آن باعث عوارضی خواهد شد که عبارتند از:

  • مشکلات گوارشی: هضم و گوارش بعضی از قارچ‌ها آسان نیست. به این دلیل مصرف اینگونه قارچ‌ها، به خصوص به صورت خام، باعث احساس حالت تهوع می‌شود. همچنین مصرف زیاد قارچ باعث ایجاد نفخ و معده درد می شود. افراد دارای مشکلات معده، بیماران دچار کولیت روده و بیماران کبدی باید در مصرف قارچ احتیاط کرده و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
  • احساس سرخوشی کاذب و حواس پرتی: قارچ سودا را بالا برده و مصرف زیاد آن باعث فکر و خیال و توهم و دلشوره می شود. اثر قارچ مشابه اثری است که LSD ( نوعی مخدر) جای می‌گذارد
  • گشاد شدن مردمک‌ چشم ها: مانند استفاده از مواد روانگردان، مصرف قارچ نیز می‌تواند باعث گشاد شدن مردمک چشم‌ها شود و این یکی از عوارض جانبی آن است. وقوع این عارضه به خاطر آن است که ماده‌ موجود در آن سیستم عصبی سمپاتیک را فعال می‌کند
  • رشد سلول های سرطانی: قارچ بر رشد سلول‌های سرطانی تاثیر می‌گذارد. کارسینوژن (ماده‌ سرطان‌زا) موجود در قارچ خام می‌تواند بر رشد سلول‌های سرطانی تاثیر بگذارد. این جهش ژنتیکی می‌تواند در تمام نقاط بدن پخش شود
  • حساسیت‌ (آلرژی): قارچ‌ها به عنوان عاملی برای تقویت دستگاه ایمنی بدن شناخته می‌شوند. با این حال برای برخی افراد، این قارچ‌ها بثورات و ناراحتی‌های پوستی به همراه دارند. برخی افراد نیز در اثر مصرف بیش از اندازه‌ی قارچ دچار خونریزی بینی، خشکی گلو و بینی و مشکلات دیگر می‌شوند. همچنین واکنش آلرژیک به قارچ می‌تواند به حمله‌ی آسمی منجر شود. واکنش آلرژیک بسیار شدید به قارچ، خودش را در قالب شوک آنافیلاکتیک نشان می‌دهد. کسانی که به این شوک مبتلا می‌شوند به افت فشار خون دچار شده و به درمان اضطراری نیاز پیدا خواهند کرد

شیوه درست نگهداری قارچ

شیوه نگهداری قارچ

برای نگهداری بهتر قارچ ها در منزل، پیشنهادهایی ارائه می شود:

  • قارچ ها را از بسته بندی خارج و روی آن را با یک حوله یا دستمال کاغذی بپوشانید و درون یخچال قرار دهید
  • اگر پایه قارچ، کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد
  • در اثر خیس کردن قارچ هم، ویتامین های محلول در آب آن خارج و بی ارزش خواهد شد.
  • چنانچه می خواهید قارچ را به مدت یکی دو روز نگهداری کنید، آن را در پاکتهای کاغذی بهداشتی قرار دهید. حداکثر زمان نگهداری قارچ در یخچال سه چهار روز است.
  • برای نگهداری قارچ به مدت چند روز در یخچال بهتر است از شستشوی قارچ تا قبل از مصرف خودداری نمایید و در صورت شستن حتما آن را در جریان هوای خنک خشک کنید.
  • بهترین راه برای تازه‌ماندن قارچ در یخچال، نگهداری آن در پاکت‌های کاغذی مخصوص میوه، در یخچال می‌باشد.
  • بهترین درجه یخچال برای نگهداری قارچ یک درجه سانتی‌گراد بالای صفر است

موارد مصرف قارچ

بهترین روش پخت قارچ و نحوه مصرف قارچ خوراکی در حالی‌ که خواص غذایی آن‌ را حفظ کند، کباب کردن یا ماکروویو کردن قارچ است. قارچ در تهیه انواع غذاها مانند خوراک لوبیا چیتی با قارچ، قارچ شکم پر، دلمه قارچ، املت قارچ، سوپ قارچ، پیتزا قارچ و مرغ، اردور قارچ، گراتن قارچ، ماکارونی با قارچ، پاستا مرغ با سس قارچ و … کاربرد دارد

تشخیص قارچ سمی و خوراکی

از انواع قارچ‌ هایی که تیغه های سفید رنگ دارند و روی ساقه خود، اندامی مانند دامن یا پیازی شکل دارند، پرهیز کنید. همچنین اگر قارچ ها در پایین ساقه دارای کیسه بودند به آن ها دست نزنید. بیشتر قارچ هایی که در خانواده‌ آمانیت بوده و سمی هستند با این ویژگی ها در طبیعت وجودارند. همچنین به قارچ هایی که کلاهک و ساقه قرمز رنگ دارند به هیچ عنوان دست نزنید. زیرا بسیاری از قارچ های سمی مثل آگاریک، اینچنین ویژگی‌هایی دارند. به طور کلی هر قارچی که در طبیعت پیدا کردید از مصرف آن پرهیز کنید. فقط در صورتی آن را مصرف کنید که مطمئن باشید آن قارچ خوراکی است. تشخیص قارچ های سمی و غیرسمی کار پیچیده بوده و حتی افراد متخصص نیز به راحتی و تنها با دیدن ظاهر آنها، قادر به تشخیص قطعی نیستند. بنابراین تا جای ممکن، از قارچ های خوراکی که در فروشگاه های معتبر به  فروش می رسند استفاده کنید.

دانستنی های جالب در مورد قارچ

 جالب است بدانید که تصور می‌شود وایکینگ‌های برسرکرز (Berserkers) برای تحریک و افزایش خشم جنگجوهای خود از قارچ‌های توهم ‌زا استفاده می‌کردند

منابع و ارجاعات

  • کتاب مرجع ویتامین ها و مواد معدنی
  • وبسایت های محتوایی حوزه مواد غذایی
  • وبسایت های محتوایی حوزه طب سنتی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 8 =