مقدمه
گیاه آقطی سیاه، درختچه ای است که ارتفاع آن به 10 متر هم می رسد و از تیره هفت کولان و گیاهی سمی می باشد که میوه این گیاه خواص درمانی فراوانی در طب سنتی دارد و از گیاه آقطی به شکل جوشانده، دم کرده، شربت، شیره یا سرکه استفاده می شود. از مهمترین خواص شربت آقطی سیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان یبوست
- درمان اسهال
- درمانروماتیسم
- درمان سرماخوردگی
- درمان ناراحتی های گوارش
- درمان استسقاء و جمع شدن آب در بدن
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت آقطی سیاه، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه شربت آقطی سیاه
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- میوه های آقطی سیاه: 2 کیلوگرم
- آب: 2 لیتر
- عسل: یک کیلوگرم
دوم | کوبیدن و خیس کردن
قبل از آماده سازی لازم است که میوه ها را کوبیده و به مدت 8 ساعت در 2 لیتر آب بخیسانید.
سوم | درست کردن و سرو شربت آقطی سیاه
در ادامه برای آماده سازی این شربت میوه های خیسانده شده را به مدت 10 دقیقه جوشانده و از صافی رد کنید. سپس جوشانده را بر روی حرارت قرار داده و عسل را آرام آرام در آن حل کنید. در آخر نیز به دور از حرارت گذاشته تا سرد شود و آن را در ظرف شیشه ای در دار نگهداری کنید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت آقطی سیاه عبارت است از:
- استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
- تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
- مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاش چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
- احتیاط در مصرف: توجه داشته باشید که مصرف زیاد شربت گیاه آقطی سیاه موجب دفع آب بدن می شود. همچنین از مصرف پوست آن در دوران بارداری خودداری شود.
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا