0

مقدمه

شامی سبزی در کنار انواع دیگر شامی همچون شامی بلغور، شامی کباب، شامی نخود، شامی آرد نخودچی، شامی لپه (پوک) و شامی ترش تابه ای، یکی از انواع کتلت های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت زیادی به کوکوی سبزی دارد. البته شامی سبزی و کوکو سبزی از نظر مواد متفاوت هستند و در این غذا علاوه بر سبزی و تخم مرغ از سیب زمینی و گوشت چرخ کرده هم استفاده می شود. اصالت این شامی برای شهرهای شمالی مانند مازندران و گیلان است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه شامی سبزی این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): 200 گرم
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • پیاز (رنده و آب گرفته): 1 عدد (140 گرم)
  • زردچوبه (پودر شده): 1 قاشق چایخوری (3 گرم)
  • ادویه کاری (پودر شده): یک قاشق چایخوری (3 گرم) شامل زردچوبه(۲ قاشق سوپ خوری)، دارچین (۱ قاشق سوپ خوری)، هل (۱ قاشق سوپ خوری)، زیره (۱ قاشق سوپ خوری) و تخم گشنیز (۲ قاشق سوپ خوری) است که به صورت آسیاب شده با (۱ قاشق سوپ خوری) پودر سیر مخلوط شده اند.
  • آرد نخودچی (الک شده): یک قاشق سوپ خوری (6 گرم)
  • سبزیجات معطر (پاک و خرده شده): 100 گرم شاملجعفری (70 گرم)، نعناع، ترخون و مرزه (جمعا 30 گرم)
  • سیب زمینی (آبپر و رنده شده): 1 عدد (170 گرم)
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • روغن مایع (مخصوص سرخ شده): به میزان لازم


!
در صورت تمایل، می توانید از نعناع خشک به جای سبزیجات معطر استفاده کنید.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | ورز دادن گوشت با نمک و افزودن مخلفات و ادویه جات

برای اماده کردن گوشت باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • در ظرفی، گوشت چرخ کرده را با مقداری نمک ورز دهید تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کند، سپس ادویه کاری و زردچوبه را به آن اضافه کنید و ورز دهید.
  • پس از آن، پیاز، زردچوبه، ادویه کاری، آرد نخودچی، سبزیجات معطر، مقداری فلفل سیاه، سبزیجات معطر را به آن اضافه کنید و مجددا ورز دهید تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کند.
  • در ادامه سیب زمینی را به آن اضافه و مخلوط کنید. سپس، تخم مرغ ها را در ظرفی بریزید و با همزن دستی هم بزنید. بعد آن را به مخلوط گوشت بیافزایید و مواد را کاملا ورز دهید.

مرحله سوم | شکل دادن و سرخ کردن شامی و سرو نهایی

برای این مرحله باید:

  • کف دست را با مقداری روغن مایع، چرب کنید. از مایه آماده شده به اندازه نارنگی بردارید و در دست به شکل گردفرم دهید و کمی آن را پهن کنید.
  • در ادامه، شامی ها را در تابه ای حاوی روغن داغ از هردو طرف روی حرارت ملایم سرخ کنید. یک طرف آن ها را که سرخ شد، برگردانید تا روی دیگر آن سرخ شود. سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود. در نهایت شامی ها را در ظرف مورد نظز بچینید و سرو کنید.

نکات کلیدی

  • ورز دادن گوشت چرخ کرده با نمک، مانع از وا رفتن گوشت می شود و چسبندگی گوشت را بیشتر می کند.
  • افزودن ادویه کاری به گوشت چرخ کرده، طعم و عطر متفاوتی را به غذا می بخشد.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 6 =