0

مقدمه

میوه گلابی مخروطی شکل، گوشت دار‌، شیرین و یا ترش و درختی است که ارتفاع آن تقریبا به ۱۰ متر می‌رسد. درخت گلابی بیشتر در مناطق سردسیر و کوهستانی مانند البرز و شمال ایران می‌روید. مزاج میوه گلابی گرم و تر است و دارای خواص فراوانی می باشد. مهمترین خواص شربت گلابی عبارت است از:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت گلابی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت گلابی

مواد اولیه شربت گلابی

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • گلابی نارس: یک کیلوگرم
  • آب: 4 لیتر
  • عسل یا شکر: یک کیلوگرم

دوم | درست کردن و سرو شربت گلابی

برای آماده سازی این شربت، لازم است:

  • مقدار گفته شده از گلابی نارس تکه تکه شده را در 4 لیتر آب، به آرامی جوشانده تا یک لیتر از آن باقی بماند.
  • سپس محلول را پس از رد کردن از صافی، با یک کلیوگرم عسل یا شکر مخلوط کنید.
  • در آخر نیز پس از انحلال کامل، شربت را دور از حرارت قرار داده تا سرد شود و آن را در ظروف شیشه ای در دار نگهداری نمایید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت گلابی عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
  • احتیاط در مصرف: چنانچه سرد مزاج هستید، خوردن بیش از اندازه این شربت می تواند برای شما مضر باشد.

پیوست

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − دو =