انواع دسر و شیرینی ماه رمضان

15 نوع شیرینی و دسر ماه رمضان | انواع دسر و شیرینی سفره افطار

0

مقدمه

دسرها و شیرینی های مناسب برای ماه مبارک رمضان خوراکی هایی هستند که علاوه بر تزیین سفره های افطار و سحر، از مواد مقوی و انرژی بخش (مانند آرد، زعفران، شکر، عسل، خرما، مغزیجات، دارچین و …) تشکیل شده و می توانند به تحمل گرسنگی در طول روزه داری به شما کمک کنند.

در این مطلب؛ 15 نوع دسر و شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان ارائه می شود. امید است با مطالعه این مطلب شناخت خوبی از این خوراکی های مقوی به دست آورید.

متن اصلی

اول | شیرینی خرمایی

شیرینی خرمایی

مواد لازم برای تهیه شیرینی خرمایی عبارت است از:

  • آرد: حدود ۲ پیمانه
  • آب ولرم: یک چهارم پیمانه
  • شکر: ۲ قاشق سوپ خوری
  • مایه خمیر: ۱ قاشق چایخوری
  • کره و روغن آب کرده: مجموعا یک چهارم پیمانه
  • شیر خشک: ۲ قاشق سوپ خوری
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
  • ماست: ۵۰ گرم
  • بکینگ پودر: یک چهارم قاشق چایخوری

مواد میانی عبارت است از:

  • خرما (هسته گرفته): ۱پیمانه
  • گردوی خرد شده: ۱ پیمانه
  • دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  • جوز هندی: یک چهارم قاشق چایخوری
  • روغن مایع: ۲ قاشق سوپ خوری

مواد لازم جهت رویه شیرینی عبارت است از:

  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • پودر قند: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن مایع: یک دوم قاشق چایخوری

شیرینی خرمایی، مخصوص استان کرمانشاه است. خرما منبع غنی از املاح معدنی و ویتامین ها بوده و شیرینی خرمایی یکی از خوراکی های محبوب و مفید، به خصوص در ماه رمضان است. برای خواندن درمورد طرز تهیه شیرینی خرمایی کلیک کنید.

دوم | شیرینی برشتوک نخودچی

شیرینی برشتوک

برشتوک یکی از پر طرفدار ترین شیرینی‌های مرسوم مناسبت هایی مانند ماه مبارک رمضان و عید نوروز است. این شیرینی خوشمزه که طرز تهیه آسانی داشته و بدون فر درست می شود، به حلوای خشک نیز معروف است. برای خواندن درمورد طرز تهیه برشتوک نخودچی کلیک کنید. مواد لازم برای تهیه برشتوک عبارت است از:

  • روغن جامد: ۳۰۰ گرم
  • پودر شکر: ۳۰۰ گرم
  • آرد نخودچی: ۶۰۰ گرم
  • پودر هل: ۲ قاشق چایخوری
  • شکلات تخته ای: ۲۰۰ گرم
  • مغز یا خلال پسته: به میزان دلخواه

سوم | حلوا آرد گندم

حلوا آرد گندم

مواد لازم برای طرز تهیه حلوا آرد گندم عبارت است از:

  • آردگندم (آرد سفید): 1 کیلو گرم
  • شکر: 1 کیلو گرم
  • کره: 900 گرم
  • روغن: 200 گرم
  • زعفران: 2 تا 3 گرم
  • آب: 4 پیمانه
  • گلاب: یک دوم پیمانه
  • خلال پسته: مقداری برای تزیین
  • خلال بادام: مقداری برای تزیین

حلوا (حلوا آرد گندم)، از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست. حلوا می تواند در میز صبحانه یا عصرانه جای بگیرد، همچنین معمولا مزین سفره های ماه رمضان بوده و به خاطر مواد به کار رفته در آن بسیار مقوی و خوشمزه است. برای خواندن طرز تهیه حلوا آرد گندم مجلسی و خوشرنگ کلیک کنید.

چهارم | زولبیا و بامیه خانگی

شیرینی زولبیا و بامیه

مواد لازم جهت تهیه زولبیا و بامیه خانگی عبارت است از:

شربت (شربت بار):

  • شکر: دو و نیم پیمانه
  • آب: 1 پیمانه
  • گلاب: یک چهارم پیمانه
  • آبلیمو: یک قاشق سوپ خوری
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق سوپ خوری

برای زولبیا:

  • آرد سفید: یک و یک دوم پیمانه
  • مایه خمیر: 1 قاشق سوپ خوری
  • آب: 2 پیمانه
  • شکر: یک و یک دوم پیمانه
  • آب لیمو ترش: 1 قاشق سوپ خوری
  • زعفران: یک قاشق چای خوری
  • خلال پسته برای تزیین: به میزان دلخواه

برای بامیه:

  • آرد: 125 گرم
  • کره آب شده: 5 تا 6 قاشق سوپ خوری
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • شکر: 200 گرم
  • آب: 200 گرم

زولبیا و بامیه از انواع شیرینی های سنتی و محبوب در میان ایرانیان است که معمولا در ماه رمضان طرفداران بیشتری دارد. زولبیا و بامیه خانگی بسیار خوشمزه‌تر و سالم‌تر از زولبیای بازاری است چرا که با مواد تازه و کره آب شده درست می‌شود. برای خواندن درباره طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی کلیک کنید.

پنجم | ترحلوا ( حلوا آرد برنج)

ترحلوا

مواد لازم برای طرز تهیه ترحلوا عبارت است از:

  • آرد برنج: 1 کیلو گرم
  • شکر: 1 کیلو گرم
  • کره: 900 گرم
  • روغن: 200 گرم
  • زعفران: به میزان دلخواه
  • آب: 4 پیمانه
  • گلاب: یک دوم پیمانه
  • پودر پسته و پودر بادام: مقداری برای تزیین

ترحلوا (حلوا آرد برنج)، از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که سرشار از ویتامین هاست و می‌تواند در میز عصرانه یا صبحانه جای بگیرد. حلوا همچنین جزو خوراکی هایی است که مقوی بوده و در ماه رمضان از آن استقبال بیشتری می شود. برای خواندن درمورد طرز تهیه ترحلوا (حلوا آرد برنج) کلیک کنید.

ششم | قطاب عسلی

شیرینی قطاب عسلی

قطاب نوعی شیرینی مجلسی ایرانی و از معروف‌ ترین شیرینی‌های سنتی شهرهای یزد و کرمان است. همچنین نوع دیگری از این شیرینی پر طرفدار، شیرینی قطاب عسلی است که سوغات استان اردبیل می باشد. برای خواندن درباره طرز تهیه قطاب عسلی کلیک کنید:

  • آرد: حدود 250 گرم
  • ماست: 100 گرم
  • کره آب شده: 60 گرم
  • زرده تخم مرغ: 2 عدد
  • بکینگ پودر: 1 قاشق سوپ خوری

مواد میانی:

  • پودر بادام: 250 گرم
  • پودر شکر: 12۰ گرم
  • هل سبز (سائیده): 1 قاشق سوپ خوری
  • گلاب یا سفیده تخم مرغ: 1 قاشق سوپ خوری

مواد لازم شربت عسلی:

  • شکر: 250 گرم
  • عسل: 40 گرم
  • آب : 1 پیمانه
  • گلاب: یک چهارم پیمانه

هفتم | کاچی زعفرانی

کاچی زعفران

مواد لازم برای تهیه کاچی زعفرانی عبارت است از:

  • آرد گندم: ۵۰۰ گرم
  • کره: ۳۰۰ گرم
  • روغن: 500 گرم
  • شکر: 1 کیلو گرم
  • زعفران: به میزان دلخواه
  • آب: 12 پیمانه
  • گلاب: یک دوم پیمانه
  • پودر پسته و پودر بادام: مقداری برای تزیین

کاچی، از انواع دسرهای سنتی ایرانی ها بوده که سرشار از ویتامین است و می‌تواند در میز عصرانه یا صبحانه جای بگیرد.کاچی معمولا زیبایی بخش سفره های ماه مبارک رمضان نیز است. برای خواندن درمورد طرز تهیه کاچی زعفرانی کلیک کنید.

هشتم | لگیمات عربی

شیرینی لگیمات عربی

مواد لازم برای طرز تهیه لگیمات عربی عبارت است از:

  • آرد سفید: ۲ پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • شیره خرما: 1 پیمانه
  • روغن مایع: ۱ پیمانه
  • مایه خمیر: ۱ قاشق چایخوری
  • نشاسته: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب: ۲ پیمانه

لگیمات یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که شباهت های زیای به شیرینی بامیه دارد، اصالت این شیرینی خوشمزه متعلق به استان بوشهر می باشد. برای تهیه لگیمات باید ابتدا شهد را تهیه کرده سپس شیرینی ها را داخل شهد یا شیره خرما قرار دهید.

نُهم | آگرده یا آگردک گیلانی

شیرینی آگردک

مواد لازم برای تهیه شیرینی اگردک عبارت است از:

  • آرد برنج: 150 گرم
  • آرد سفید: 120 گرم
  • کره: 210 گرم
  • پودر شکر: 120 گرم
  • پودر زنجبیل: 2 قاشق چایخوری
  • زعفران (دم کرده): 1 قاشق سوپ خوری
  • هل سبز (سائیده): ۱ قاشق چایخوری

شیرینی نان آگردک ماسوله از شیرینی های محلی محبوب و پرطرفدار گیلان است. این شیرینی، مواد مفیدی مانند زنجبیل، زعفران و … درست می شود و می تواند گزینه خوبی برای ماه رمضان باشد. برای اطلاع از طرز تهیه شیرینی آگرده کلیک کنید.

دهم | شیر برنج

شیربرنج

مواد لازم برای تهیه شیربرنج عبارت است از:

  • برنج: 200 گرم
  • شیر: 2 لیتر
  • گلاب: یک دوم پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • خامه: 150 گرم
  • پودر پسته و پودر بادام: مقداری برای تزیین
  • گل محمدی: مقداری برای تزئیین

شیر برنج، از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که بخاطر داشتن شیر و برنج سرشار از کلسیم، پروتئین، فسفر و ویتامین های گروه آ و ب است. این دسر در کنار غذاها و در سفره های افطار ماه رمضان مورد استفاده قرار می گیرد. برای اطلاع از طرز تهیه شیربرنج کلیک کنید.

یازدهم | رنگینک

مواد لازم برای تهیه رنگینک عبارت است از:

  • خرما (له شده): 10 عدد
  • گردو: نصف پیمانه
  • پودر قند: یک چهارم پیمانه
  • پودر هل: نصف قاشق چایخوری
  • پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
  • آرد نخودچی: یک پیمانه
  • کره یا روغن مایع: یک سوم پیمانه

رنگینک نام نوعی شیرینی است که اصالت آن به شهرهای جنوبی، در مناطق جنوب ایران (کرمان، فارس، بوشهر، هرمزگان و خوزستان) بر می گردد. این شیرینی، با رطب یا خرما، آرد، گردو و گاهی پودر دارچین تهیه می‌شود و به خاطر اینکه وعده ای سرشار از مواد غذایی مقوی است یکی از گزینه های بسیار خوب برای سفره های ماه مبارک رمضان است.

دوازدهم | فرنی دو رنگ

فرنی دو رنگ

مواد لازم برای تهیه فرنی دورنگ عبارت است از:

  • آرد برنج: 6 قاشق سوپ خوری
  • شیر سرد: 2 لیتر
  • شکر: 8 قاشق غذا خوری
  • گلاب: 3 قاشق غذا خوری
  • زعفران (دم کرده غلیظ): مقداری
  • پودر پسته و پودر بادام: مقداری برای تزیین

فرنی دو رنگ، از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که می‌تواند در میز عصرانه یا صبحانه جای بگیرد. این دسر خوشمزه و خوشرنگ، را همچنین می توان برای زیبایی بخشی به سفره های ماه مبارک رمضان استفاده کرد. جایگزین کردن عسل یا شیره های گیاهی با شکر ارزش غذایی و خواص فرنی را بیشتر می کند. برای خواندن درباره طرز تهیه فرنی دو رنگ کلیک کنید.

سیزدهم | کادایف ترکیه ای

شیرینی کادایف

مواد لازم برای تهیه کادایف عبارت است از:

  • شیر: ۳ لیوان
  • خامه صبحانه: ۱ لیوان
  • شکر: نصف لیوان
  • گلاب: نصف لیوان
  • نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری
  • گردو خرد شده: نصف لیوان
  • زعفران دم شده: ۱ قاشق غذاخوری

کادایف نوعی دسر و شیرینی است که از یک خمیر رشته ‌‌ای تهیه شده و آن را با نام کادایف یا کنافه می نامند. کادایف را با شربت و شکر در کنار خامه ترکیب می کنند و حاصل آن شیرینی جذاب، خوشمزه و مقوی بدست می آید.

چهاردهم | شله زرد

شله زرد

مواد لازم برای تهیه شله زرد عبارت است از:

  • برنج نیم دانه: 1 کیلو گرم
  • شکر: 1 کیلوگرم
  • گلاب: یک پیمانه
  • کره: 200 گرم
  • گلاب: یک دوم پیمانه
  • زعفران: 5 قاشق سوپ خوری
  • هل: به مقدار دلخواه
  • خلال بادام: مقداری برای تزیین
  • خلال پسته: مقداری برای تزیین
  • دارچین (پودر شده): مقداری برای تزیین

شله زرد از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که بخاطر پخت آسان و داشتن برنج سرشار از کلسیم، ویتامین های گروه A و B است. همچنین  شله زرد  دارای خواص فراوانی مانند هضم آسان، ایجاد نیرو و سیری نیز می باشد. برای خواندن درمورد طرز تهیه شله زرد کلیک کنید.

پانزدهم | توپک خرمایی

شیرینی توپک خرمایی

مواد لازم برای تهیه توپک خرمایی عبارت است از:

  • خرما: ۴۰۰ گرم
  • پودر پسته: ۳ قاشق غذا خوری
  • پودر نارگیل: ۳ قاشق غذا خوری
  • بادام خرد شده: ۳ قاشق غذا خوری
  • مغز گردو (خرد شده): ۳ قاشق غذا خوری
  • کنجد (کمی تفت خورده): ۲ قاشق غذا خوری
  • پودر گل سرخ: ۲ قاشق غذا خوری
  • کره: ۱ قاشق غذا خوری
  • هل و دارچین: به مقدار کم

توپک خرمایی، یکی از شیرینی و دسرهایی است که برای افطار ماه رمضان می توان استفاده کرد. این توپک ها هم ظاهر جالب و زیبایی دارند که با موادی مانند پودر پسته، گل سرخ و … می توان آن ها را به رنگ های مختلف درآورد  و هم بسیار خوشمزه و مقوی هستند.

لغات و اصطلاحات

لغات و اصطلاحات به کار برده شده در مقاله دسر و شیرینی های ماه مبارک رمضان عبارت است از:

  • کادایف: کادایف در زبان ترکی و کنافه در زبان عربی به ماده‌ای رشته مانند تلقی می‌شود که در بیشتر دسرهای سنتی از آن استفاده می‌کنند.

منابع و ارجاعات

  • محتوای تخصصی در حوزه آشپزی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − پنج =