20
خرداد
مقدمه
گل نیلوفر یکی از گیاهان زینتی پرطرفدار است که با دارا بودن گل های شکوفا در بیشتر اوقات سال، زینت دهنده باغها و باغچه ها می باشد. این گیاه علاوه بر زیبایی، دارای خواص دارویی فراوانی نیز می باشد. شربت گل نیلوفر حاوی ویتامین های A ، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، فیبر، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، اسیدنیکوتینیک، زینجیبرن و … است. از مهمترین خواص شربت این گل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آرامبخش
- درمان کم خونی
- درمان اسهال
- درمان سردرد
- درمان زخم روده
- درمان یرقان
- تقویت کننده طحال
- درمان بی خوابی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- پیشگیری کننده از استرس، اضطراب و افسردگی
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت گل نیلوفر، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه شربت
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
دوم | درست کردن و سرو شربت گل نیلوفر
برای آماده سازی این شربت، لازم است:
- مقدار گفته شده از گل نیلوفر خشک را در یک لیتر آب ریخته و به مدت 10 الی 15 دقیقه بجوشانید.
- سپس محلول را از صافی رد کرده و بر روی حرارت ملایم، 500 گرم عسل یا شکر را با آن مخلوط کنید.
- در آخر نیز شربت را دور از حرارت قرار داده و پس از سرد شدن، در ظروف شیشه ای در دار نگهداری کنید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت گل نیلوفر عبارت است از:
- استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
- تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
- مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
- احتیاط در مصرف: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است؛ همچنین نباید در مصرف این شربت افراط کرد، زیرا موجب اختلال در باروری می شود.
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا