0

مقدمه

جلاب عربی شده گلاب است، انگبینی است که با گلاب آمیخته و آن را می پزند تا حدی که به قوام بیاید. از طرفی طبع گرم این شربت برای کسانی که طبع سرد دارند مفید می باید. شربت جلاب، شربت گلاب یا شربت زعفران خواص فراوانی دارد که شامل موارد زیر می شود:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت جلاب، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت جلاب

زعفران برای شربت جلاب

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

دوم | درست کردن و سرو شربت جلاب

برای آماده سازی این شربت، اقدامات زیر انجام شود:

  • نبات و گلاب را با شعله ملایم جوشانده و در حین جوشیدن کف آن را بگیرید.
  • سپس محلول را صاف نموده تا نصف شود. بعد از آن زعفران را با گلاب حل کرده و به آن اضافه کنید.
  • در آخر نیز هنگام استفاده می توانید با آب سرد، فرنجمشک، تخم کتان و یا عرقیات مناسب بنوشید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت جلاب عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
  • احتیاط در مصرف: مصرف شربت جلاب برای بیماران مبتلا به عارضه دیابت، به خاطر محتوای قند بالا و برای زنان باردار به خاطر طبع بسیار گرم، مضر است. همچنین توصیه می ‌شود که افراد مبتلا به اسهال نیز از خوردن این شربت پرهیز کنند.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + هفت =