0

مقدمه

کوکو بادکوبه ای در کنار انواع دیگر کوکو مانند کوکوی سبزی، کوکوی سیب زمینی، کوکوی مرغ، کوکوی بادمجان، کوکوی هویج، کوکوی شیرین، کوکوی پیاز و کوکوی کدو از جمله غذاهای خوشمزه و اصیل گیلانی به شمار می رود. برای تهیه این کوکو شما به سینه مرغ و تخم مرغ نیاز دارید. گیلانی ها این کوکو را برای مراسم مهم و عروسی تهیه می کنند. پیشنهاد می شود یکبار این غذا را با انواع برنج ایرانی میل کنید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کوکو مرغ بادکوبه ای این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • ران و سینه مرغ (بدون پوست و استخوان): 600 گرم
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): 2 قاشق سوپ خوری (28 میلی لیتر)
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • دانه هل: 5 عدد
  • تخم مرغ: 4 عدد
  • ماست (چکیده): 70 گرم
  • بکینگ پودر: یک دوم پیمانه (یک و نیم گرم)
  • مغز گردو (خرد شده): 55 گرم
  • زنجبیل (رنده شده): 1 قاشق چایخوری (5 گرم)
  • پیاز داغ: 20 گرم
  • زرشک (شسته و خشک شده): یک قاشق سوپ خوری (چهار و نیم گرم)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کرده): به میزان لازم


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | طعم دار کردن و سرخ کردن مرغ

برای طعم دار کردن مرغ روال زیرا را انجام دهید:

  • تکه های مرغ را با نیمی از زعفران قید شده، مقداری نمک و فلفل سیاه آغشته کنید، روی آن را با سلفونبپوشانید و بگذارید به مدت 2 ساعت در یخچال بماند تا مزه دار شود.
  • سپس، مرغ را از یخچال بیرون آورید و در تابه ای حاوی کمی روغن، تفت دهید تا آب آن کشیده و طلایی شود.

مرحله سوم | آماده کردن مایه کوکو

برای تهیه مایه کوکو باید:

  • تخم مرغ ها را در ظرفی بریزید و با همزن دستیهم بزنید. ماست، بکینگ پودر، مقداری نمک، فلفلو بقیه زعفران را به آن اضافه و کاملا مخلوط کنید.
  • در ادامه، گردو، زنجبیل، پیاز داغ و مرغ تفت داده شده را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و مواد را کاملا با یکدیگر مخلوط کنید.

مرحله چهارم | سرخ کردن و سرو نهایی کوکو مرغ

نیمی از مایه کوکو را در تابه ای حاوی روغن داغ بریزید و با پشت قاشق، مایه را به طور یکنواخت پهن کنید. زرشک را روی آن ریخته، سپس بقیه مایه کوکو را اضافه کرده و با پشت قاشق صاف کنید. حرارت را ملایم کنید و در تابه را بگذارید. یک طرف کوکو که سرخ شد، ظرفی مناسب را رو دهانه تابه قرار دهید و کوکو را با احتیاط در آن برگردانید و کوکو را از سمت دیگر در تابه گذاشته و آن را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود، سپس کوکو را در ظرف مورد نظر برگردانید، برش دهید و سرو کنید.

نکات کلیدی

  • در صورت تمایل هنگام مزه دار کردن مرغ، می توانید به مواد آن یک سوم پیمانه ماست (علاوه بر مقدار داده شده) بیافزایید.
  • می توانید به مایه کوکو، مقدار یک چهارم پیمانه سبزی محلی (خرد شده) مانند خالواش یا چوچاق اضافه کنید.
  • در صورتی که بخواهید کوکوی مرغ بادکوبه، پرحجم تر شود یا بیشتر پفکند، یک عدد تخم مرغ یا یک قاشق سوپ خوری آرد گندم به مایه کوکو اضافه کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 17 =