0

مقدمه

قره قات یا قره قاط درختچه ‌ای است که بلندی آن به حدود دو متر می ‌رسد و برگ ‌های اين گياه تقریبا بیضی شکل، نوک تیز و به طول سه تا هشت سانتی متر هستند. قره قاط حاوی تانن و مواد قندی، اسید آلی، مواد رنگی، ویتامین  Cو ویتامین  Aاست. از مهمترین خواص شربت قره قاط می توان به موارد زیر اشاره کرد:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت قره قاط سیاه، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت قره قات

قره قات سیاه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • آب قره قاط: نیم لیتر
  • عسل: 500 گرم

دوم | درست کردن و سرو شربت قره قات

برای آماده سازی این شربت باید:

  • مقدار نیم لیتر آب تازه قره قات را به همراه 500 گرم عسل به آرامی جوشانده و عسل را به آن اضافه کرده و اجازه دهید بر روی حرارت حل شود.
  • سپس محلول را دور از حرارت قرار داده تا سرد شود.
  • در آخر نیز شربت را در ظروف شیشه ای در دار ریخته و نگهداری کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت قره قاط عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
  • احتیاط در مصرف: استفاده از برگ های این گیاه سبب کاهش قند خون می شود؛ بنابراین افراد دیابتی وابسته به انسولین باید گونه های دارویی تهیه شده از برگ ها را با نظر پزشک متخصص مصرف نمایند.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 11 =