24
اردیبهشت
مقدمه
دارچین یکی از ادویههای بسیار خوشبو و خوش طعم است که امروزه مصرف آن به شکلهای مختلف از جمله دمنوش دارچین و چای دارچین، ترکیب دارچین و عسل، عرق دارچین، شربت دارچین و… رایج است. همچنین شربت دارچین با خواص بسیار زیاد و عطر و طعمی بینظیر، یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین شربتهای تابستانی است که دارای خواص فراوانی می باشد؛ که مهمترین این خواص شامل موارد زیر می باشد:
- رفع کننده عطش
- درمان نفخ شکم
- کنترل قند خون
- رفع سوء هاضمه
- تقویت سیستم گوارش
- افزایش سوخت و ساز بدن
- تقویت قوای جنسی
- کاهش کلسترول بد خون
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت دارچین، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه شربت دارچین
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- چوب دارچین: 2 عدد
- آب: 2 پیمانه
- شکر: 4 قاشق
دوم | درست کردن و سرو شربت دارچین
برای آماده سازی این شربت، لازم است:
- میزان گفته شده از چوب دارچین را به همراه شکر و آب، درون قابلمه ریخته و به مدت 10 الی 15 دقیقه بجوشانید.
- سپس محلول را از روی حرارت برداشته تا سرد شود.
- در نهایت نیز شربت را از صافی رد کرده و داخل ظروف شیشه ای در دار نگهداری نمایید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت دارچین عبارت است از:
- استفاده از پودر دارچین: اگر چوب دارچین در دسترس ندارید می توانید از پودر دارچین استفاده کنید.
- استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
- تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
- مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
- احتیاط در مصرف: خانم های باردار باید از مصرف این شربت خودداری نمایند؛ زیرا دارچین طبع گرمی دارد و برای بانوان قاعدهآور است و بر روی هورمون های خانم های باردار تاثیر میگذارد.
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا