02
اردیبهشت
مقدمه
ریواس یک گیاه کوهی است که در فصل بهار و تابستان در دامنه های کوه ها رشد کرده و دارای ارزش غذایی بالایی است همچنین سرشار از فیبر، ویتامین k و … می باشد. شربت آن نیز یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین شربت های بهاری می باشد که می توانید به راحتی در خانه آن را درست کنید. از مهمترین خواص شربت ریواس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان یبوست
- رفع کمخونی
- درمان استرس و ترس
- درمان وزوز گوش
- درمانسرگيجه
- درمان کبد چرب
- کمک به هضم غذا
- بهبود دهنده عملکرد گوارش
- تنظیم کننده جذب چربی از روده
- درمان اختلالات قاعدگی
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت ریواس، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه شربت ریواس
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- ریواس: 1 کیلوگرم
- آب: میزان لازم
- آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 800 گرم الی 1 کیلوگرم (بستگی به میزان ترش بودن ریواس دارد)
طرز تهیه شربت
انبه طرز تهیه شربت زعفراندوم | پاک کردن و شستن ریواس
قبل از آماده سازی شربت، اول ریواس ها را شسته و پوست رویه ی آن را بگیرید. سپس ریواس ها را داخل لگن آب چندین بار شسته و آبکشی نمایید.
سوم | درست کردن و سرو شربت ریواس
در ادامه برای آماده سازی این شربت، لازم است:
- میزان گفته شده از ریواس ها را به همراه کمی آب، داخل قابلمه قرار داده و بر روی حرارت ملایم هم زده تا تا عصاره ریواس خارج و رنگ پس دهد
- سپس زمانیکه ریواس ها نرم شد، آن را از صافی رد کرده و عصاره به دست آمده را به همراه شکر، مجدد در قابلمه ریخته و مدام هم زده تا شکر ذوب شود.
- در ادامه نیز آبلیمو را به شربت اضافه کرده و تا وقتی که شربت به قوام رسد، آن را بجوشانید.
- در نهایت نیز زمانیکه شربت به قوام رسیده و سر شد، آن را در ظروف شیشه ای در دار نگهداری نمایید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت ریواس عبارت است از:
- کف هنگام جوشیدن: اگر در زمان جوشیدن، ریواس کف کرد حتما باید کف روی ریواس را بگیرید. این کار باعث می شود در انتها ریواس شفاف تری داشته باشید.
- استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
- تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
- مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
- احتیاط در مصرف: اگر به سنگ کلیه یا ناراحتی مثانه مبتلا هستید، بهتر است از ریواس و شربت آن استفاده نکنید.
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا