0

مقدمه

دنده کباب یکی از لذیذترین انواع کباب ایرانی بوده که اصالتی کرمانشاهی دارد. طرز تهیه دنده کباب با گوشت گوسفندی و گوساله مرسوم می باشد که برخی دنده کباب را در فر و برخی روی گاز یا در تنور درست می‌کنند. اما دنده کباب اصیل کرمانشاهی و دنده کباب شاندیز روی منقل ذغالی یا باربیکیو تهیه می‌شود. بسیاری از افراد آن را با شیشلیک اشتباه می‌گیرند. اما باید بدانید که روش پخت و آماده کردن دنده کباب با شیشلیک متفاوت بوده و برای تهیه آن از گوشت چرخ کرده نیز در کنار دنده استفاده می‌شودو اگر به صورت حرفه ای درست شود می تواند یک انتخاب عالی برای پیک نیک باشد.

برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه دنده کباب کرمانشاه این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

برای تهیه این غذا، وسایل زیر مورد نیاز است:

  • چاقوی مخصوص سرآشپز
  • تخته آشپزخانه
  • بیفتک کوب
  • ظرف بزرگ
  • سیخ فلزی
  • کباب پز یا باربیکیو
  • قلم موی مخصوص سر آشپز

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • دنده ی گوسفند: یک کیلو گرم
  • گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
  • سیر: یک حبه
  • پیاز (ریز خرده شده): 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی: نصف قاشق سوپ خوری
  • روغن زیتون: سه قاشق سوپ خوری
  • سماق: یک و نیم قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • ماست چکیده: ۱ لیوان
  • روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: به اندازه کافی

مواد لازم برای دورچین کباب دنده کرمانشاهی:

  • پیاز: 1 عدد
  • لیمو ترش: به مقدار لازم
  • جعفری ساطوری: به مقدار لازم
  • گوجه فرنگی (کبابی): به مقدار لازم
  • نان تازه: به مقدار لازم
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

نکته: برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | برش زدن گوشت

گوشت فیله را با چاقوی مخصوص سرآشپز، از قسمت وسط برش داده و گوشت را باز کنید و از طول به عرض 8 سانتی متر برش دهید. بقیه قسمت ها را نیز به همین ترتیب آماده کنید.

سوم | طعم دارکردن و استراحت دادن گوشت

طعم دار کردن دنده کباب

 

هر ورق از راسته را با بیفتک کوب یا قسمت پشت چاقوی سر آشپز بکوبید، ضربه ها را آهسته زده تا گوشت، له نشود. رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی، سیر، فلفل سیاه و سرکه قرمز را در ظرفی حاوی روغن زیتون ریخته تا روغن زیتون طعم مواد مرینیت را به خود بگیرد سپس گوشت را به آن بیافزایید و بگذارید به مدت 7 ساعت در یخچال بماند تا کاملا مزه دار شود.

چهارم | به سیخ زدن و کباب کردن کباب

سیخ زدن دنده کباب

برای آماده سازی و کباب کردن روال زیر انجام شود:

  • پس از مدتی که گوشت در یخچال بود گوشت را از مواد مرینیت بیرون آورید و با نمک مزه دار کرده و به سیخ بکشید.
  • در ادامه کباب پز را آماده کنید (حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یکنواخت باشد). سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار داده و به طور مرتب بگردانید (کباب از هر طرف روی حرارت قرار گیرد) زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود. در حین پخت، گوشت را دوبار از روی حرارت برداشته و به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کره آغشته کرده و مجددا روی حرارت قرار دهید. سپس در ظرف مورد نظر قرار داده و سرو کنید.

پیشنهاد ویژه مطالعه:  طرز پخت چلوی ساده

منابع و ارجاعات

  • محتوای تخصصی حوزه آشپزی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 − یک =