2

مقدمه

شیشلیگ غذای محبوب در کشورهای ایران، مغولستان و بخش‌هایی از اروپای مرکزی است. در ترکی شیش به معنای سیخ و شیشلیک به معنای کباب سیخی بوده و گوشت شیشلیک معمولاً به مدت یک شب در موادی مثل: جوز هندی، سیر.خوابانده می شود. کباب شیشلیگ مانند کباب چنجه، کباب بلغاری و کباب برگ از راسته ی گوسفند یا گوساله بوده و مهم ترین بخش تهیه این کباب پختن آن می باشد که با پخت کباب های دیگر متفاوت است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کباب شیشلیگ این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه کباب شیشلیگعبارت است از:

  • تخته آشپزخانه
  • چاقوی مخصوص سر آشپز
  • ظرف بزرگ
  • سیخ فلزی
  • کباب پز یا باربیکیو

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم کباب شیشلیک

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • گوشت بره یا راسته گوساله (بدون استخوان): 1 کیلو گرم
  • رزماری: 4 شاخه
  • برگ بو: 3 عدد
  • میخک: 1 عدد
  • جوز هندی: یک چهارم قاشق چایخوری
  • سیر (کوبیده شده): 1 حبه
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • روغن زیتون: یک دوم پیمانه (55 میلی لیتر)
  • سرکه قرمز: 1 قاشق چای خوری (7 میلی لیتر)
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): 1 قاشق سوپ خوری


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | طعم دار کردن گوشت و افزودن ادویه جات

ابتدا گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار داده و با چاقوی مخصوص سرآشپز، آن را بر خلاف جهت الیاف گوشت، به صورت ورقه های نازک برش دهید. سپس رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی،سیر، فلفل سیاه، روغن زیتون، سرکه و زعفرانرا به آن افزوده و به مدت 7 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شود.

سوم | به سیخ کشیدن و کباب کردن شیشلیک

برای آماده سازی و کباب کردن گام های زیر انجام گردد:

  • پس از مدتی که گوشت در یخچال بود، گوشت را به سیخ بکشید و قبل از پخت، کمی نمک به گوشت اضافه کنید.
  • در نهایت، کباب پز را آماده کرده ( حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یک نواخت باشد). سپس سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار داده و به طوری که ک مرتب بگردانید (کباب از هر دو طرف روی حرارت قرار گیرد) زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود. سپس در ظرف مورد نظر قرار داده و به همراه چلو و کره سرو کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شیشلیک عبارت است از:

  • استراحت دادن گوشت کباب در پیاز (رنده و ب گرفته شده) بسیار متداول است اما این کار باعث می شود گوشت بو و طعم نامطبوع پیاز را به خود بگیرد. برای جلو گیری از ایجاد این بو و طعم نامطبوع، گوشت را با رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی سیر، فلفل سیاه، سرکه قرمز، روغن زیتون و زعفران مزه دار کنید.
  • برای داشتن طعمی متفاوت، حتما به جای فلفل سیاه (پودر شده) از دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) استفاده کنید.
  • شیشلیک (با استخوان): این دستور مانند شیشلیک (بدون استخوان) تهیه می شود، با این تفاوت که گوشت آن، راسته گوسفند با استخوان است که با مقداری چربی دور قلوه گاه گوساله یا دنبه، به صورت یکی در میان به سیخ کشیده شده است. قبل از به سیخ کشیدن گوشت می توانید زیرو روی آن سلفون قرار داده و با بیفتک کوب کمی گوشت را بکوبیدتا پهن شود سپس به سیخ بکشید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

2 دیدگاه در “مراحل و نکات طرز تهیه کباب شیشلیک مخصوص

  1. کبوتر گفت:

    عااالی!!!!!

  2. علیرضا گفت:

    وای به به

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − سیزده =