مقدمه
آش رشته یکی از اصیلترین آش های ایرانی است که تاریخچه طبخ آن به سالهای دور می رسد. این آش خوشمزه با انواع حبوبات (نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش، لوبیا قرمز) سبزی آش (اسفناج، تره، جعفری، گشنیز)، سیر، رشته آشی، پیاز، روغن، نمک و زردچوبه تهیه میشود و کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ از تزیینات معمول آن هستند. برای آشنایی کامل با فوت و فن های پخت آش رشته این مطلب را با دقت بخوانید.
متن اصلی
نکته اول | مصرف سبزی تازه
عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می شود؛ بنابراین هر چه سبزی آش شما تازه تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه تر خواهد شد (سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به میزان مساوی است).
نکته دوم | جوشاندن کشک
حتماً کشک را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید تا طعم و بافت آن بهبود یافته و تضمین شود.
نکته سوم | نرم کردن آش
اگر رشته آش پس از ریختن در آب کمی سفت شده باشد، می توانید با اضافه کردن کمی آب جوش به آن، آش را نرم تر کنید.
نکته چهارم | استفاده از پیاز داغ
هر چه میزان پیاز سرخ شده بیشتر باشد، آش شما خوشمزه تر خواهد بود.
نکته پنجم | خوش رنگ شدن آش
برای خوش رنگ شدن آش، پیازها را به همراه زردچوبه تفت دهید.
نکته ششم | افزودن زیره سبز
افزودن زیره سبز به آش، علاوه بر افزودن عطر آن، از نفخ دستگاه گوارش جلو گیری می کند.
نکته هفتم | افزودن آرد
افزودن آرد به آش، باعث جا افتادن و غلظت بیشتر آن می شود.
نکته هشتم | عدم مصرف نمک زیاد
بهتر است برای پخت آش از نمک کمتری استفاده نمایید، چرا که برخی رشته های آش و کشک، دارای مقدار نمک زیادی می باشند و ممکن است آش رشته شما شور شود.
نکته نهم | جلوگیری از له شدن آش
بهتر است برای پخت آش از قابلمه بزرگتر نسبت به حجم آن، استفاده کنید، تا رشته های آش له و خمیر نشوند.
نکته دهم | استفاده از عصاره گوشت
برای مقوی تر شدن آش رشته، می توانید از مقداری عصاره گوشت و یا آب قلم استفاده نمایید.
نکته یازدهم | افزودن عدس
بهتر است عدس را جداگانه از سایر حبوبات بپزید تا رنگ تیره ای به آش ندهد.