میوه زرد آلو

میوه زردآلو

0

مقدمه

زردآلو با نام علمی Prunus armeniaca گونه ای از خانواده گلسرخیان است. گفته می شود این درخت که میوه آن خوراکی است از دوران پیش‌ از تاریخ کشت می‌شده ‌است، به برگه زردآلو خشک شده ترشاله یا تفتاله می‌گویند. زردآلو میوه ای تک هسته ای (مانند هلو، آلو و …) است. این میوه هم به صورت خام مصرف می شود و هم در تهیه خوراکی هایی مثل کیک زردآلو، شربت زردآلو، مارمالاد، لواشک و … کاربرد دارد. از نظر طب سنتی، طبع زردآلو سرد و تر است.

در این مطلب؛ خواص و ویتامین ها، طبع، عوارض و مشخصات گیاه زردآلو ارائه می شود. امید است با مطالعه این مطلب شناخت خوبی از این میوه خوشمزه به دست آورید.

متن اصلی

مشخصات زردآلو

مشخصات زردآلو

مشخصات میوه زردآلو عبارت است از:

  • نامهای دیگر: شکر پاره، قیسی، مشمش، خوبانی (برگه)
  • نام لانین: Actucit tree
  • اشکال دارویی: میوه، مغز هسته، برگ، شکوفه

مزاج، طبع و مصلح زردآلو

  • مزاج زردآلو: طبع زردآلو سرد و تر است
  • مصلح زردآلو: انیسون، زنیان، زیره، روغن زیتون و عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زردآلو هستند.

ترکیبات، ویتامین ها و مواد معدنی زردآلو

ارزش غذایی زردآلو

ارزش غذایی 100 گرم زردآلو به صورت زیر است:

تشکیل دهنده اصلی

مقدار در100 گرم

انرژی (کالری)

48  کیلوکالری

کربوهیدرات

11.12  گرم

پروتئین

1.40  گرم

چربی

0.39  گرم

آب

86.35  گرم

فیبر

2.00  گرم

قند

9.24  گرم

ویتامین ها

مقدار در 100 گرم

ویتامین   

96.00  میکروگرم

ویتامین  E

0.89  میلی گرم

ویتامین   

3.30  میکروگرم

ویتامین  C

10.00  میلی گرم

تیامین  (B1)

0.03  میلی گرم

ریبوفلاوین  (B2)

0.04  میلی گرم

نیاسین  (B3)

0.60  میلی گرم

کولین  (B4)

2.80 میلی گرم

پانتوتنیک اسید  (B5)

0.24  میلی گرم

ویتامین  B6

0.05  میلی گرم

فولات  (B9)

9.00 میکروگرم

مواد معدنی

مقدار در 100 گرم

کلسیم

24.00  میلی گرم

آهن

2.48  میلی گرم

منیزیم

25.00  میلی گرم

فسفر

62.00  میلی گرم

پتاسیم

728.00  میلی گرم

سدیم

5.00  میلی گرم

روی

0.39  میلی گرم

مس

0.23  میلی گرم

منگنز

0.15  میلی گرم

خواص و فواید درمانی زردآلو

فواید زردآلو

خواص زردآلو عبارت است از:

  • جلوگیری از ریزش مو: یکی از خواص کمتر شناخته شده زردآلو، تقویت موها می باشد. روغن زردآلو غنی از ویتامین E می باشد و به همین دلیل برای افزایش رشد موها و جلوگیری از ریزش موهای سر موثر است
  • کمک به بهبود یبوست: زردآلو برای درمان یبوست بسیار مناسب است. زردآلو علاوه بر فیبر فراوان، دارای پکتین و سلولز است که به همین دلیل می تواند به روند حرکات روده ای کمک کرده و به آسانی یبوست را بهبود ببخشد
  • مفید برای سلامت چشم: زردآلو جزو میوه هایی است که برای سلامت چشم مفید است. زردآلو مقادیر غنی از انواع ویتامین ها و کاروتنوئیدها دارد و به همین دلیل می تواند به تقویت بینایی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی کمک کند
  • موثر در پیشگیری از سرطان: زردآلو به‌خاطر داشتن آنتی اکسیدان یکی از بهترین میوه‌ها برای جلوگیری و پیشگیری از سرطان است
  • مفید برای قلب: پتاسیم موجود در زردآلو می‌تواند سطح فشار خون را کاهش داده و از حمله قلبی جلوگیری کند. می‌توان گفت فیبر موجود در زردآلو به کاهش کلسترول و متعاقب آن کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی مثل تصلب شرایین موثر است.
  • کمک به درخشانی پوست: اسکراب زردآلو می‌تواند با لایه برداری از سلول‌های آسیب دیده پوست و در نتیجه بهبود رنگ پوست شما کمک کند. بنابراین می‌توان گفت آن‌ها از ایجاد رنگدانه جلوگیری می‌کنند تا سلول‌های جدیدتر و روشن‌تر پوست در زیر نمایان شوند.

عوارض و موارد منع مصرف زرد آلو

عوارض زردآلو

مصرف زردآلو ممکن است برای برخی افراد مضر باشد و همچنین زیاده روی در مصرف آن باعث عوارضی مانند مشکلات زیر می شود:

  • زردآلوی تازه مقادیر قابل توجهی اگزالات دارد، بنابراین افراد با سابقه سنگ کلیه در مصرف آن احتیاط کنند
  • افراد سالخورده و کودکان باید از زیاده روی در خوردن زردآلو پرهیز کنند، زیرا این میوه دیرهضم و نفاخ است.
هرگز هسته زردآلو را نخورید. به خصوص هسته‌های تلخ زردآلو اصلاً نباید خورده شوند، زیرا نوعی ماده طبیعی در این هسته‌ها وجود دارد که بعد از خورده شدن به سم مرگباری می شود.
برگه زردآلو یا قیسی هایی که در سطح صنعتی تهیه می شود، حاوی دی اکسید گوگرد است و مصرف آن به ویژه برای افراد مبتلا به آسم مضر است.

مشخصات گیاه زردآلو

مشخصات زردآلو

درخت زردآلو به بلندی ۶-۴  متر با تاج کروی است. پوست تنه آن در جوانی ظریف به رنگ سبز مایل به قهوه‌ای پس از آن در سنین پیری در درختان کهن به رنگ مایل به قرمز در آمده و ترکهای محسوسی می‌خورد. برگ‌های آن ساده قلبی شکل لیز به رنگ سبز درخشان و زیبا که کناره آن دندانه دار است و دمبرگ درازی دارد. گلهای آن در اوایل بهار به رنگ سفید یا صورتی بدون دم گل به طور منفرد یا دوتایی ظاهر می‌شود. میوة آن که در گونه‌های وحشی کوچک است در انواع پرورش یافته نسبتاً درشت خوش طعم شیرین کروی شکل کمی تخم مرغی و گوشت آن به رنگ زرد روشن و در داخل آن هسته ای قرار دارد که دارای پوست سخت ولی برخلاف هلو صاف است و معمولاً در اغلب ارقام به گوشت نمی‌چسبد. در داخل هسته مغزی به شکل بادام با پوست نازک وجود دارد که طعم آن شیرین و در برخی موارد تلخ است. میوه زردآلو معمولاً در اقلیم مناطق معتدل ایران در تیر و مرداد می‌رسد.

منابع و ارجاعات

  • کتاب میوه درمانی
  • منابع تخصصی حوزه تغذیه و سلامت
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 5 =