آووکادو چیست؟

میوه آووکادو | خواص، مضرات و طبع آواکادو

0

مقدمه

آووکادو، نام درخت و میوه‌ای است که در مناطق گرمسیری و مناطقی با اقلیم مدیترانه‌ای می‌روید و میوه‌ای گوشتی، سبز و براق با هسته‌ای درشت دارد. تکثیر این گیاه معمولاً از طریق پیوند زدن انجام می‌شود. علاوه بر اینکه خود میوه آووکادو به عنوان خوراک و میوه مصرف می شود، برگ ‌های آن را خشک کرده و به‌عنوان ادویه در انواع غذاها مثل خوراک لوبیا استفاده می‌کنند. این برگ برای حیواناتی چون گوسفند، اسب و بز، سمی است. از نظر طب سنتی؛ طبع آواکادو سرد است.

در این مطلب؛ خواص و ویتامین ها، مضرات و طبع آووکادو ارائه می شود. امید است با مطالعه این مطلب شناخت خوبی از این میوه به دست آورید.

متن اصلی

مشخصات آووکادو

مشخصات میوه آووکادو عبارت است از:

  • نام لاتین: Avacado و Avocadopear
  • آشکال دارویی: میوه، برگ، تخم

مزاج، طبع و مصلح آواکادو

مشخصات گیاه اووکادو

  • مزاج آواکادوو: طبع آووکادو سرد است. مقدار خشکی و تری طبع آووکادو تقریبا متعادل است، بنابراین نمی توان آن را دقیقا تر یا خشک به حساب آورد.
  • مصلح آواکادوو: مصلح این میوه عسل است.

ترکیبات، ویتامین ها و مواد معدنی آووکادو

ارزش غذایی 100 گرم آووکادو به صورت زیر است:

مواد اصلی تشکیل دهنده

مقدار در 100 گرم

انرژی (کالری)

160 کیلوکالری

کربوهیدرات

8.53 گرم

پروتئین

2.00 گرم

چربی

14.66 گرم

آب

73.23 گرم

فیبر

6.70 گرم

قند

0.66 گرم

ویتامین ها

مقدار در 100 گرم

ویتامین  A

7.00  میکروگرم

ویتامین  E

2.07  میلی گرم

ویتامین  K

21.00  میکروگرم

ویتامین  C   

10.00  میلی گرم

تیامین  (B1)

0.07  میلی گرم

ریبوفلاوین  (B2)

0.13  میلی گرم

نیاسین  (B3)

1.74  میلی گرم

کولین  (B4)

14.20 میلی گرم

پانتوتنیک اسید  (B5)

1.39  میلی گرم

ویتامین  B6

0.26  میلی گرم

فولات  (B9)

81.00 میکروگرم

ماده معدنی

مقدار در 100 گرم

کلسیم

12.00  میلی گرم

آهن

0.55  میلی گرم

منیزیم

29.00  میلی گرم

فسفر

52.00  میلی گرم

پتاسیم

485.00  میلی گرم

سدیم

7.00  میلی گرم

روی

0.64  میلی گرم

مس

0.19  میلی گرم

منگنز

0.14  میلی گرم

سلنیم

0.40  میکروگرم

خواص و فواید درمانی آووکاو

خواص آووکادو

خواص آواکادوو عبارت است از:

  • دارای ویتامین K: آووکادو، حاوی ویتامین K است که تقریباً ۱۸ درصد از نیاز روزانه انسان را تامین می‌کند و نقش مهمی در تقویت و حفظ استخوان‌ها، به ویژه در زنان در دوران یائسگی، ایفا می‌کند
  • مفید برای مغز: آووکادو برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر مفید است. این میوه، به کنترل کلسترل و جلوگیری از لخته شدن خون و بروز سکته مغزی جلوگیری می کند
  • محافظت در برابر اشعه ها: روغن آووکادو به صورت یک ضد آفتاب عمل می کند. اسیدهای چرب تک غیراشباع جذب ویتامین و مواد معدنی را افزایش داده و این روغن در برابر اشعه های UVA و UVB از مو محافظت می کند.
  • خوش بو کننده کِرِم: در صنعت، از روغن آووکادو برای خوش بو کردن انواع کرم‌های مالیدنی استفاده می‌شود
  • دارای چربی سالم: آووکادو محتوای چربی بالایی دارد، اما برای قلب بسیار مفید است. چربی موجود در آووکادو تک اشباع شده و کلسترول آن بسیار پایین است و این مساله باعث می شود چربی آن عوارض چربی های دیگر را نداشته باشد
  • کمک به هضم: آووکادو دارای فیبر نامحلول است و به هضم غذا کمک می کند. این مساله به کاهش خطر بیماری یبوست کمک می کند.

عوارض و موارد منع مصرف آووکادو

عوارض آواکادو

علاوه بر خواصی که آووکادو دارد، زیاده روی در مصرف آن می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد. همچنین برخی افراد باید از خوردن آووکادو پرهیز کنند. مانند موارد زیر:

  • ایجاد حساسیت: آووکادو ممکن است باعث بروز مشکلاتی در پوست شود، که مهمترین آنها آلرژی است. علائمی مانند خارش، قرمزی پوست، اگزما، کهیر و… ممکن است نشانه هایی از وجود حساسیت باشند
  • کم شدن شیر در خانم های شیرده: در دوران بارداری و شیر دهی از مصرف آووکادو پرهیز کنید زیرا باعث کم شدن شیر می شود
  • حساسیت به لاتکس: افرادی که به لاتکس حساسیت دارند، آووکادو مصرف نکنند. زیرا سطح پادتن ای را در خون افزایش می دهد که ممکن است باعث واکنش های آلرژی زا شود.

 کاربرد و موارد مصرف آووکادو

کاربرد آووکادو

آووکادو را می توان برای تهیه انواع غذا و خوراک، دسر، سس، نان، نوشیدنی و اسموتی و بستنی به کار برد.

مشخصات گیاه آووکادو

آووکادو درختچه ای است که میوه آن از نظر شکل و ابعاد شبیه گلابی است. رنگ خارجی آن قهوه‌ای مایل به بنفش ولی رنگ گوشت داخل آن سبز رنگ است و گوشت مغز آن سبز مایل به سفید. در مرکز میوه یک دانه مدور با دو لیه قرار دارد. این گیاه در برزیل و قسمت گرم امریکا و غرب هندوستان و در برخی مناطق دیگر دنیا کاشته می‌شود.

منابع و ارجاعات

  • کتاب میوه درمانی
  • ویکی پدیا
  • منابع تخصصی حوزه تغذیه و سلامت
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + سه =