2

مقدمه

همانطور که می دانید با گوشت چرخ کرده پایه ی اصلی غذاهایی مانند کتلت سیب زمینی، کتلت نخود، کتلت گردو، شامی کباب اصفهانی، رولت گوشت و دست پیچ اصفهان است. دست پیچ یا رولت گوشت یکی از خوشمزه ترین غذاهای اصلی است که برای میهمانی های باشکوه بسیار مناسب است. مواد اولیه دست پیچ شامل: گوشت چرخ شده، شیرو آرد گندم می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه دست پیچ یا رولت گوشت این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای دست پیچ اصفهانعبارت است از:

  • کاسه
  • قاشق
  • تابه
  • رنده
  • بشقاب
  • حوله کاغذی
  • همزن برقی
  • ملاقه
  • کفگیر
  • قاشق چایخوری

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم دست پیچ اصفهان

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • آرد گندم (الک شده): ۳۰۰ گرم
  • شیر (سرد): ۶۲۵ میلی لیتر
  • زعفران (سابیده شده و حل شده در آب): ۱ قاشق چایخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • روغن مایع: به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه مواد داخل دست پیچ:

  • پیاز متوسط (نگینی خورد شده): ۱عدد (۱۴۰ گرم)
  • گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): ۴۰۰ گرم
  • زردچوبه (پودر شده): یک سوم قاشق چایخوری (یک و نیم گرم)
  • زنجبیل (رنده شده): ۱ قاشق چایخوری (۳گرم)
  • نمک و فلفل سیاه (پودر شده): به میزان لازم
  • فلفل قرمز (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • جعفری (پاک شده و ریز خرد شده): به میزان لازم
  • تخم مرغ (آب پز و سفت): ۱عدد
  • روغن مایع: به میزان لازم


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | آماده سازی مایه دست پیچ

در قدم بعد برای تهیه مواد داخلی باید روال زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا در تابه ای حاوی روغن داغ، پیاز را تفت داده تا تغییر رنگ دهد، سپس گوشت چرخ کرده را به آن افزوده و تفت دهید تا آب آن تبخیر و‌ قهوه ای رنگ شود. سپس زردچوبه، زنجبیل، نمک، فلفل سیاه و قرمز را به گوشت افزوده و تفت دهید، جعفری را نیز به آن اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید.
  • در ادامه، تخم مرغ پخته شده را به صورت درشت رنده کرده و به تابه حاوی گوشت افزوده و مخلوط کنید. سپس آن را از روی حرارت بردارید.

سوم | آماده کردن خمیر دست پیچ

آماده کردن خمیر دست پیچ

در ظرفی، آرد را با شیر سرد مخلوط کرده و با همزن برقی هم بزنید. سپس زعفران، نمک و یک قاشق سوپ خوری روغن مایع را به مخلوط آرد و شیر اضافه نموده و هم زده تا غلظت مواد مانند غلظت کرپ شود


!
اگر غلظت مواد زیاد بود، مقداری شیر اضافه بر دستور به آن بیافزایید

چهارم | پخت خمیر دست پیچ

در ادامه برای پختن خمیر روال زیر را انجام دهید:

  • کف تابه ای به قطر ۱۵ سانتی متر را به روغن آغشته نموده و روی حرارت ملایمقرار دهید تاداغ شود. یک ملاقه از مواد را درون تابه ریخته، آن را چرخاندهتا سطح تابه را به صورت یک ورق نازک و یکدست بپوشاند. سپس روی حرارت ملایم قرار داده تا بسته شود.
  • در ادامه، به محض بسته شدن، آن را به آرامی برگردانده تا طرف دیگر ورق نیز پخته شود. از این مایه به اندازه یک قاشق سوپ خوری برای چسباندن لبه های خمیر کنار گذاشته و بقیه مایه را به همین روش آماده کنید.

پنجم | پیچیدن دست پیچ یا رولت گوشت

پیچیدن دست پیچ

یکی از ورق های آماده شده را در بشقاب قرار دهید سپس به اندازه دو قاشقاز مایه آماده شده را گوشه ای از آن بریزید و به شکل رول بسته و لبه های آن را با کمی از مایه دست پیچ که کنار گذاشته اید، بچسبانید.

ششم | سرخ کردن دست پیچ یا رولت گوشت

در نهایت، در تابه ای حاوی مقداری روغن داغ، دست پیچ ها را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه از هر دو طرف سرخ نموده تا طلایی رنگ شوند سپس آن ها را روی حوله کاغذی قرار داده تا روغن اضافی آن ها گرفته شده سپس سرو کنید.

سرخ کردن و سرو دست پیچ

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه دست پیچ اصفهانعبارت است از:

  • دقت کنید هنگام تهیه ورق دست پیچ یا کرپ، تابه را سریع بچرخانید تا آن ها ضخیم نشوند، زیرا هنگام پیچیدن دست پیچ باعث پارگی آن می شود.
  • معمولا مخلوط داخل دست پیچ کمی تند است. میتوانید با ذائقه خودتان میزان فلفل آن را کم و زیاد کنید.
  • دست پیچ با نان لواش جنوب: این دستور مانند دست پیچ اصفهان تهیه می شود، با این تفاوت که تخم مرغ ندارد و به جای آن از مخلوط ۲۰ گرم جعفری (پاک و خرد شده)، ۲۰ گرم ترخون (پاک و خرد شده)، ۴۰ گرم مغز گردو (آسیاب شده)، ۲قاشق سوپ خوری زرشک و۲ عدد گوجه فرنگی(نگینی خرد شده) استفاده کنید. در این روش، مواد را در تابه ای حاوی روغن داغ، تفت دهید سپس نان لواش را به شکل مستطیل یا مربع در آورید و کمی از مواد را داخل آن بریزید و به شکل رول بپیچید و در تابه ای حاوی روغن داغ، از هردو طرف سرخ کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

2 دیدگاه در “مراحل و نکات طرز تهیه دست پیچ اصفهان

  1. پردیس گفت:

    این غذا درست کردنش خیلی راحته من همیشه وقتیمیخوام سریع اشپزی کنم درستش میکنم

  2. جیران گفت:

    دست پیچ ظاهرش چقد شبیه پیراشکیه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − هشت =