0

مقدمه

گل ختمی گیاهی خودرو از تیره پنیرکیان است که از گل، میوه و ریشه آن استفاده‌ های دارویی زیادی می ‌شود. همچنین شربت آن دارای طبیعتی معتدل و خواص فراوانی می باشد که مهمترین این خواص عبارت است از:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت گل ختمی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت گل ختمی

گل ختمی

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • ریشه گل ختمی: 50 گرم
  • آب سرد: یک لیتر
  • عسل یا شکر: 500 گرم
در طرز تهیه شربت گل بنفشه، حتما از آب سرد برای درست کردن شربت استفاده کنید. اگر آب گرم یا حتی ولرم باشد، باعث می ‌شود تا رنگ شربت سریع ‌تر از بین برود.

دوم | درست کردن و سرو شربت گل ختمی

برای آماده سازی این شربت لازم است:

  • قدار گفته شده از ریشه ختمی را کوبیده و در یک لیتر آب به مدت 15 دقیقه بجوشانید.
  • سپس آن را از صافی رد کرده و روی حرارت ملایم عسل یا شکر را به آن بیفزایید.
  • در آخر نیز پس از سرد شدن، در ظروف شیشه ای در دار نگهداری کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت گل ختمی عبارت است از:

  • سرو شربت: در طرز تهیه شربت گل بنفشه، حتما از آب سرد برای درست کردن شربت استفاده کنید. اگر آب گرم یا حتی ولرم باشد، باعث می ‌شود تا رنگ شربت سریع ‌تر از بین برود.
  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + پنج =