0

مقدمه

گیاه گزنه که غالباً به گزنه سوزاننده معروف است، یک گیاه گلدار چند ساله علفی است که در انواع مختلف آن در نواحی برگ ها و ساقه ها دارای تیغ هایی پُرز مانند و متراکم است. شربت گزنه حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، منگنز، فولات، امگا۳، کلسیم، پروتئین، سلنیوم، منیزیم، فسفر، سولفور، گوگرد، آهن، اسیدفولیک، زینک، آنتوسیانین‌ها، کولین، زاگزانتین، لوتئین، ویتامینA، گروه ویتامین B،E، C،K و غیره است. از دیگر خواص این شربت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت گزنه، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت گزنه

گیاه گزنه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • افشره گزنه: نیم لیتر
  • عسل یا شکر: 200 گرم

دوم | درست کردن و سرو شربت گزنه

برای آماده سازی این شربت، لازم است:

  • افشره تهیه شده از شاخ و برگ تازه گزنه را با 200 گرم عسل یا شکر حرارت داده تا مقدار آن به نصف کاهش یابد.
  • سپس پس از سرد شدن شربت، آن را در ظروف شیشه ای در دار نگهداری کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت گزنه عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
  • احتیاط در مصرف: بهتر است از تماس پوست خود با شاخ و برگ تازه گزنه خودداری کنید؛ زیرا حساسیت همراه با خارش شدید در فرد ایجاد می کند.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − شش =