مقدمه
سبزی پلو یکی از غذاهای زمینه ای و تکمیلی است که در کنار دیگر غذاها مانند ماهی، ماهی شکم پر، مرغ و گوشت، یک ترکیب محبوب و جذاب مناسبتی و حتی مجلسی، در سفره ایرانی ایجاد می کند. سبزی پلو مجلسی اصولا به صورت آبکش درست می شود اما می توان با یک برنج ایرانی مرغوب، سبزی پلو کته هم درست کرد که در این صورت خواص آن دو چندان می شود. برای آشنایی کامل با فوت و فن های پخت سبزی پلو این مطلب را با دقت بخوانید.
متن اصلی
نکته اول | استفاده از سبزی تازه
هرچه سبزی شما تازه تر و شاداب تر باشد، عطر و طعم غذای شما بهتر خواهد بود. بهتر است هنگام خرید، سبزی های جوان تر که کمی نازک تر هستند را انتخاب کنید.
نکته دوم | اندازه خرد کردن سبزی
سبزی پلو، نباید خیلی درشت باشد که نتوانید راحت آن را میل کنید. از طرفی ریز شدن سبزی پلو هم شکل زیبایی به غذا نمی دهد. در نتیجه سبزی را به اندازه صحیح خرد کنید.
نکته سوم | استفاده از آبلیمو
هنگام پخت سبزی پلو و پیش از ریختن سبزیها داخل آب برنج یک قاشق آبلیمو به برنج در حال جوش اضافه کنید. این کار سبب میشود رنگ سبزی ها حفظ شده و در برنج تازه تر به نظر برسند. ضمن اینکه باعث می شود برنج، سفید باقی بماند و کمتر سبز رنگ شود. در واقع برنج شما ترکیب دو رنگ زیبای سبز و سفید خواهد شد.
نکته چهارم | جلوگیر از چسبیدن سبزی
افزودن نمک به سبزی، باعث می شود تا دانه های سبزی در هنگام پخت، به یکدیگر نچسبند.
نکته پنجم | استفاده از سیر تازه
سیر یکی از اقلام اساسی در پخت سبزی پلو است. این ماده ی مغذی، مزه ی بی نظیری به سبزی پلو می دهد و همچنین این غذا را غنی میکند. بهتر است برای پخت سبزی پلو از سیر تازه استفاده کنید. استفاده از سیر و برگ سیر تازه می تواند طعم سبزی پلو را تا ۱۸۰ درجه تغییر دهد و در کنار طعم، عطر برنج را نیز افزایش می دهد.
نکته ششم | استفاده از زردچوبه
هنگام پخت سبزی پلو با اضافه کردن مقدار کمی زردچوبه، می توانید طعم و رنگ بهتری به سبزی پلو ببخشید.
منابع و ارجاعات
- منابع محتوایی تخصصی آشپزی