1

مقدمه

ماهی شکم پر یکی از خوشمزه ترین خوراک هایی است که می توان با ماهی تهیه کرد و معمولا برای مجالس و مهمانی ها نیز استفاده می شود این خوراک همانطور که از اسمش مشخص است، از ماهیکه شکم آن با سبزیجات و مغز گردو، زرشک پر شده درست می شود. ماهی شکم پر همانند قلیه ماهی به دلیل حضور ماهی، سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین های مهم و ضروری برای بدنمی باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ماهی شکم پر این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه سبزی پلو

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه ماهی شکم پر عبارت است از:

  • تابه
  • تخته آشپزخانه
  • محافظ پلاستیکی
  • ظرف در دار
  • ظرف مناسب
  • قاشق
  • قلم موی مخصوص آشپزی
  • نخ و سوزن استریل شده مخصوص آشپزی
  • تابه در دار
  • کفگیر

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم ماهی شکم پر

مواد لازم ماهی شکم پر

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • ماهی قزل آلا یا سفید (درسته): 2 عدد (2400 گرم)
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • نعناع (پاک و ریز خرد شده): 50 گرم
  • گشنیز (پاک و ریز خرد شده): 50 گرم
  • پیازچه (پاک و ریز خرد شده): 50 گرم
  • ناردون (سابیده شده): 75 گرم
  • سیر (خشک یا تازه): 3 حبه (15 گرم)
  • رب انار ترش (غلیظ): 75 گرم
  • مغز گردو (آسیاب شده): 75 گرم
  • زعفران (سابیده و حل شده در آب): یک چهارم پیمانه
  • آب نارنج تازه: 3 پیمانه
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | طعم دار کردن ماهی

طعم دار کردن ماهی شکم پر

ابتدا ماهی را روی تخته آشپزخانه قرار داده و تمام سطح خارجی و داخل شکم ماهی را با نمک و فلفل سیاه کاملا مزه دار کنید. سپس روی آنها را با محافظ پلاستیکی پوشانده و به مدت 30 دقیقه در ظرف در دار، در یخچال قرار داده تا کاملا مزه دار شوند.

سوم | آماده سازی مواد داخل شکم ماهی

در ظرفی نعناع، گشنیز، پیازچه، ناردون، سیر و مقداری نمک را ریخته و کاملا با یکدیگر مخلوط کنید. سپس رب انار و گردو را به مواد افزوده و کاملا مخلوط کرده تا مواد به حالت خمیری درآید.

چهارم | پر کردن و دوختن شکم ماهی

پر کردن درون ماهی

تمام قسمت های ماهی را به وسیله ی قلم موی مخصوص آشپزی، به زعفران آغشته کنید. سپس مخلوط گردو را داخل شکم ماهی ریخته و آن را با نخ و سوزن استریل شده مخصوص آشپزی بدوزید.

پنجم | سرخ کردن و سرو ماهی شکم پر

سرخ کردن ماهی

در نهایت برای سرخ کردن ماهی باید:

  • در تابه ای حاوی مقداری روغن ریخته و روی حرارت زیاد قرار داده تا کاملا داغ شود. سپس ماهی را به آرامی در آن قرار داده و اجازه داده روی حرارت ملایم بماند تا یک طرف آن سرخ شود. بعد از آن ماهی را برگردانید، در تابه را گذاشته تا طرف دیگر آن به مدت 10 دقیقه کاملا سرخ شود.
  • در نهایت، در 5 دقیقه آخر پخت ماهی، آب نارنج را به آن افزوده و حرارت را زیاد نموده تا آب نارنج کاملا به خورد ماهی برود. بعد از پخت، ماهی را در ظرف مورد نظر قرار داده نخ آن را بیرون آورده و سرو کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه ماهی شکم پرعبارت است از:

  • نخ و سوزن را قبل از استفاده، به مدت 10 دقیقهدر قابلمه ای حاوی مقداری آب و نمک بجوشانید.
  • هنگام سرخ کردن ماهی، روغن باید به اندازه ای باشد که تقریبا نیمی از سطح ماهیرا بپوشانید.
  • زمانی که آب نارنج را به تابه اضافه می کنید، مقدار کمیاز روغن باید در تابه باشد تا آب نارنج کاملا به خورد ماهی برود (اگر مقدار روغن زیاد بود، آن را از تابه خارج کنید).
  • ماهی شکم پر را قبل از قرار دادن در فر فویل بپیچید، زیرا خشک می شود.
  • نوع دیگر ماهی شکم پر: در ظرفی، 160 گرم مغز گردو (آسیاب شده)، 16 گرم زرشک (شسته و بکش شده)، 35 گرم رب انار، 35 گرم رب آلو (یا خود آلو)، 100 گرم سبزیجات معطر (پاک و خرد شده)، 20 گرم پیاز داغ، 4 حبه سیر (کوبیده شده) و کمی نمک را بریزید و کاملا با یک دیگر مخلوط کنید سپس داخل شکم ماهی را از آن پر کنید.
  • نوع دیگر ماهی شکم پر: 100 گرم سبزیجات معطر (پاک و خرد شده) را در تابه ای حاوی روغن تفت دهید سپس 150 گرم اشپلو 160 گرم مغز گردو (آسیاب شده) به آن بیافزایید و پس از کمی تفت دادن، 10 گرم پیاز داغ، 70 گرم رب انار و کمی نمک به آن بیافزایید سپس داخل شکم ماهی را از آن پر کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

1 دیدگاه در “مراحل و نکات تهیه ماهی شکم پر به روش های مختلف

  1. مرضیه گفت:

    چقدر مطلبتون کامل بود ممنون استفاده کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 11 =