مقدمه
اکبر جوجه یکی از انواع غذاهای پر طرفدارو خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان گلوگاه می باشد. اکبر جوجه نوعی غذاست که از جوجه مرغ درست میشود و طعم متفاوت آن به خاطر رب انار و کره و نوع پخت آن است. این غذا درواقع جوجه محلی سرخ شده است که با برنج زعفرانی و رب انار سرو میشود. برای آشنایی کامل با فوت و فن های پخت اکبر جوجه این مطلب را با دقت بخوانید.
متن اصلی
نکته اول | جلوگیری از سفت شدن
راهکارهای سفت نشدن اکبرجوجه عبارت است از:
- حذف نکردن پوست مرغ: برای جلوگیری از سفت شدن جوجه، پیشنهاد میشود پوست مرغ را حذف ننموده و به جای آن، مراحل مرینیت و افزودن مزه را به ترتیبی انجام داد تا بافت جوجهها نرم و لذیذ شود.
- مصرف مرغ کوچیک: بهتر است از جوجهای با سن کمتر (وزن کمتر از ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم) استفاده شود.
- مزه دادن مرغ: برای نرم کردن بافت اکبر جوجه، یک روش موثر استفاده از مزه دادن مرغ با آب، نمک و پیاز است. قبل از سرخ کردن، میتوانید مرغ را در این مخلوط به مدت چند ساعت یا حداقل نیم ساعت خیس کرده و سپس سرخ کنید.
نکته دوم | جلوگیری از سوختن پیاز
برای جلوگیری از نسوختن پیاز و حفظ ظاهر غذا، قبل از سرخ کردن جوجه باید قطعات پیاز را که در مرحله مرینیت به آن چسبیدهاند، به طور کامل جدا کنید. این اقدام باعث میشود که پیاز در طول سرخ کردن سریعاً نسوزد و ظاهر غذا را از بین نبرد.
نکته سوم | استفاده از روغن مناسب
بهترین روغن برای سرخ کردن مرغ، روغنهای با نقطه دود بالا و پایین مانند روغن زیتون، روغن کنجد، روغن نارگیل و روغن گردو هستند. این روغنها در درجه حرارت بالا نیز پایداری خوبی داشته و تاثیر زیادی بر روی طعم و کیفیت مرغ سرخ شده دارند.
نکته چهارم | استفاده از زعفران و پیاز
تفاوت این غذا با جوجه کباب زعفرانی، آن است که پیاز و زعفران ندارد؛ اما اگر دوست داشتید، میتوانید برای خوشمزه تر شدن آن، زعفران و پیاز هم به آن بزنید.
نکته پنجم | راز خوشرنگ شدن
جوجهها باید به مدت یک تا دو ساعت، با توجه با اندازهشان، در آب و روغن پخته و سرخ شوند تا خوشرنگ شوند.
منابع و ارجاعات
- منابع محتوایی تخصصی آشپزی