0

مقدمه

ترخون گیاهی چند ساله و معطر است که دارای آنتی اکسیدان های زیادی برای بدن می باشد و با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه می کند. همچنین ترخون، منبع غنی آهن، کلسیم و منگنز و همچنین پتاسیم، منیزیم، ویتامین A و ویتامین C  است. شربت ترخون جزو متفاوت‌ ترین شربت‌ها است؛ که دارای خواص فراوانی می باشد. از مهمترین خواص شربت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت ترخون، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت ترخون

ترخون

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • ترخون تازه خرد شده: 3 الی 4 شاخه
  • آب: یک و نیم پیمانه
  • شکر: یک و نیم پیمانه

دوم | درست کردن و سرو شربت ترخون

برای آماده سازی این شربت، لازم است:

  • آب و شکر را در قابلمه ریخته و تا زمانیکه شکر در آب حل شده و آب جوش آید، بر روی حرارت بگذارید.
  • سپس ترخون های نیمه خرد شده را داخل محلول ریخته و بگذارید به مدت 2 دقیقه بر روی حرارت بجوشد.
  • در نهایت نیز شربت سرد شده را از صافی رد کرده و درون ظروف شیشه ای در دار نگهداری کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت ترخون عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
  • احتیاط در مصرف: خانم‌های باردار و همچنین افراد مبتلا به تیروئید نباید از شربت ترخون و غذاهای حاوی ترخون استفاده کنند.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − هشت =