مقدمه
شربت خاکشیر یکی از بهترین انتخاب ها برای روزهای گرم تابستان است. در واقع این نوشیدنی یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین شربت های خانگی است که علاوه بر خنکی و شادابی که در تابستان فراهم میکند، فواید زیادی هم برای سلامتی دارد. از مهمترین خواص این شربت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان بواسیر
- اشتها آور
- درمان یبوست
- کمک به رفع عطش
- تصفیه کننده خون
- جلوگیری از التهاب کلیه
- درمان سنگ کلیه
- درمان تب
- رفع سوء هاضمه
- درمان زخم معده
- تقویت قوای جنسی
- درمان عفونت های گوارشی
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت خاکشیر، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه شربت خاکشیر
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- خاکشیر: نصف لیوان
- آب: 6 لیوان
- شکر: یک لیوان
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
دوم | شستن خاکشیر
پیش از هر چیز باید خاکشیر را با حوصله بشویید تا ریگ های ریز آن خارج شود .برای این منظور مقداری خاکشیر و آب سرد را در یک ظرف گود شفاف ریخته و بعد از چند ثانیه، آب آن را خالی کنید. لازم است این کار را تا جایی تکرار کنید که آب روی خاکشیر و ته ظرف، کاملا شفاف و زلال شوند، زیرا دانه های ریگ و شن، کمی کدورت ایجاد کرده و قابل مشاهده هستند.
سوم | درست کردن و سرو شربت خاکشیر
برای آماده سازی این شربت، خاکشیر شسته شده را همراه با شکر، گلاب و آب داخل پارچی مناسب ریخته و آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت خاکشیر عبارت است از:
- استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
- تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
- مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید.
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا