0

مقدمه

کوکوی سبزی در کنار انواع دیگر کوکو مانند کوکوی سیب زمینی، کوکوی مرغ، کوکوی هویج، کوکوی بادمجان، کوکوی شیرین، کوکوی مرغ بادکوبه ای، کوکوی پیاز و کوکوی کدو یکی از محبوب ترین و پر طرفدارترین غذاهای ایرانی است. این کوکوی خوشمزه همانطور که از نامش معلوم است از سبزیجات معطر تهیه می شود البته در برخی شهرها مانند شهرهای شمالی کشور برای تهیه آن از سبزیجات محلی هم استفاده می شود. کوکو سبزی، از ترکیب تخم‌مرغ و سبزی‌های معطر و بعضی اوقات گردو یا زرشک تهیه می‌شود. این کوکو انواع مختلفی دارد مانند کوکوسبزی مجلسی، کوکو سبزی با نان تست، رولت کوکو سبزی و … . برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کوکو سبزی این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • تخم مرغ: 6 عدد
  • سبزی (پاک و خرد شده): 600 گرم
  • سیر تازه با برگ (پاک و خرد شده): 1 عدد
  • پیازچه (خرد شده): 3 عدد
  • مغز گردو (خرد شده): 80 گرم
  • آرد گندم (الک شده): 3 قاشق سوپ خوری (27 گرم)
  • بکینگ پودر: یک دوم قاشق چایخوری (3 گرم)
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • زرشک (شسته و خشک شده): 1 قاشق سوپ خوری (چهار و نیم گرم)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | آماده سازی مایه کوکو

برای تهیه مایه کوکو باید:

  • در ظرفی، تخم مرغ ها را با همزن دستی هم بزنید.
  • سبزی، سیر و پیازچه را در ظرفی بریزید. مغز گردو، آرد، بکینگ پودر، مقداری نمک و فلفل را به آن اضافه و کاملا مخلوط کنید. در آخر، تخم مرغ را به آن بیافزایید و مجددا مخلوط کنید.

مرحله سوم | سرخ کردن و سرو کوکو سبزی

برای سرخ کردن و سرو نهایی کوکو لازم است:

  • نیمی از کوکو را در تابه ای حاوی روغن داغ بریزید و با پشت قاشق، مایه را به طور یک نواخت پهن کنید.
  • زرشکرا روی آن ریخته، سپس بقیه مایه کوکو را اضافه کرده و با پشت قاشق صاف کنید. در ادامه حرارت را ملایم کنید و در تابه را بگذارید.
  • یک طرف کوکو که سرخ شد، ظرفی مناسبرا روی دهانه تابه قرار دهید و کوکو را با احتیاط در آن برگردانید و کوکو را از سمت دیگر در تابه گذاشته و آن را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود سپس کوکو را در ظرف مورد نظر برگردانید، برش دهید و سرو کنید.

نکات کلیدی

  • میزان گردو و زرشک استفاده شده در دستور نباید بیش از حد باشد؛ زیرا مواد سنگین می شود و به ته تابه می روند، این کار باعث سوختن آن ها می شو، علاوه بر این مانع از یکدستی و انسجام کوکو می شوند.

لغات و اصطلاحات

  • کوکو سبزی با اشپل (شمال ایران): این دستور مانند کوکو سبزی تهیه می شود، با این تفاوت که از 100 گرم اشپل در دستور استفاده می شود.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + هشت =