0

مقدمه

بی شک چلو کباب کوبیده در کنار غذاهایی جوجه کباب، زرشک پلو با مرغ و باقالی پلو با گوشت جز محبوب ترین غذاهای مجلسی خواهد بود. اما همانطور که می دانید این غذا با وجود همه محبوبیتی که دارد، کمتر از غذاهای ایرانی دیگر در خانه آماده می‌شود به عنوان مثال نگرانی از ریختن گوشت‌ها از سیخ و خراب شدن کباب، خیلی‌ها را از آماده کردن این غذا در خانه منصرف می‌کند. اما اگر گوشت کباب‌تان را درست انتخاب کنید، بدون نگرانی از جدا شدن گوشت یا سفت و بد‌طعم شدنش، می‌توانید این غذا را آماده کنید. کباب کوبیده را می‌توان با گوشت‌های مختلفی همانند گوشت گوسفند، گاو و مرغ درست کرد. محبوب‌ترین کباب کوبیده، کباب کوبیده تهیه شده با گوشت گوسفند با مقداری چربی است که طعم پیاز موجود در آن مناسب باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کباب کوبیده این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • پیاز متوسط: ۲ عدد (۲۸۰ گرم)
  • قلوه گاه گوسفند (پاک شده): ۲۰۰ گرم
  • مغز ران گوساله: ۲۰۰ گرم
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • ادویه کاری (پودر شده): ۱ قاشق سوپ خوری (۶ گرم) شامل زردچوبه (۲ قاشق سوپ خوری)، دارچین (۱قاشق سوپ خوری)، هل (۱قاشق سوپ خوری)، زیره (۱ قاشق سوپ خوری) و تخم گشنیز (۲قاشق سوپ خوری) است که به صورت آسیاب شده با (۱ قاشق سوپ خوری) پودر سیر مخلوط شده اند.
  • گوجه فرنگی: ۸ عدد (۸۰۰ گرم)


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | ورز دادن گوشت با ادویه جات

برای ورز دادن گوشت باید:

  • پیاز را رنده کنید. سپس در تنظیف ریخته یا با دست فشار دهید تا آب آن کاملا خارج شود.
  • گوشت گوسفند و گوساله را ۲ بار از چرخ گوشت رد کنید. سپس آن را با نمک و فلفل ورز دهید. ادویه کاری و پیاز را به آن بیافزایید و مجددا ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.


!
هرچه گوشت را بیشتر ورز دهید، چسبندگی آن بیشتر می شود و هنگام کباب کردن، از سیخ نمی ریزد.

مرحله سوم | به سیخ کشیدن و استراحت دادن گوشت

کف دست را با مقداری آب مرطوب کرده و مایه را به ۶ قسمت مساوی تقسیم کنید و هر یک را به شکل مخروطی در آورید و روی سیخ مخصوص کباب کوبیده (سیخ های پهن) پهن کنید. بعد با فشار همزمان دو انگشت روی سطح گوشت، آن را فرم دهید. همین عمل را در سرو ته سیخ با کمی فشار بیشتر انجام دهید. بقیه مواد را نیز به همین ترتیب آماده کرده، با مقداری فاصلهدر سینی بچینید و به مدت ۷ ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله چهارم | کباب کردن گوشت کوبیده

در ادامه کباب پز را آماده کنید (حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یکنواخت باشد). سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار دهید و به طور مرتب بگردانید (کباب از هر طرف روی حرارت قرار گیرد) زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود.

مرحله پنجم | کباب کردن گوجه فرنگی و سرو نهایی

در فاصله ای که کباب ها پخته می شوند، گوجه فرنگی ها را به سیخ کشیده و با چاقو یک تا دو برش روی پوست آنها ایجاد کنید و روی آن ها، کمی نمک بپاشید، سپس روی کباب پز قرار دهید تا کباب شوند. پس از آن، کوبیده را به همراه نان، سبزی تازه، گوجه فرنگی کبابی و سماق سرو کنید.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات پخت چلوی ساده

نکات کلیدی

  • فرآیند گرفتن آب پیاز رنده شده، مانع از وا رفتن گوشت می شود.
  • ورز دادن گوشت چرخ کرده با نمک، مانع از وا رفتن گوشت می شود و چسبندگی گوشت را بیشتر میکند.
  • افزودن ادویه کاری به گوشت چرخ کرده، طعم و عطر متفاوتیرا به این دستور می بخشد.
  • زمانی که کوبیده را به سیخ می کشید، حتما در بعضی از قسمت های کباب با فشار انگشت، فرورفتگی هایی ایجاد کنید.
  • بهتر است سیخ های کباب را به مدت حداقل ۲ ساعت و حداکثر ۷ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا سرد شود سپس آن را کباب کنید. این فرآیند باعث می شود، گوشت به اصطلاح وا نرود.
  • در ابتدای کباب کردن، حرارت کباب پز را زیاد کنید تا گوشت خود را جمع کند سپس آن را ملایم کنید تا کباب کاملا مغز پخت شود.

لغات و اصطلاحات

  • کباب کوبیده سماقی: این دستور مانند کباب کوبیده تهیه می شود، فقط در مرحله، یک قاشق سوپ خوری سماق (پودر شده) به آن بیافزایید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 4 =