12
خرداد
مقدمه
پیاز دشتی که با نام های پیاز موش، عنصل، اسقیل، اشقیل و … نیز نامیده می شود، بومی مناطق ساحلی مدیترانه و جنوب اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا بوده و طبع گرم و خشکی دارد. از مهمترین خواص شربت پیاز دشتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ادرارآور
- درمان درد طحال
- مفید برای سوء هاضمه
- مفید برای استسقاء
- درمان یرقان
- درمان سرگیجه
- درمان سردرد
- تقویت قدرت بینایی
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت پیاز دشتی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه شربت پیاز دشتی
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- پودر خشک شده پیاز دشتی: 5 گرم
- آب انگور: 4 لیتر
- عسل یا شکر: یک کیلوگرم
دوم | درست کردن و سرو شربت پیاز دشتی
برای آماده سازی این شربت مقدار گفته شده از پودر خشک شده پیاز دشتی را در 4 لیتر آب انگور به مدت 30 دقیقه جوشانده و سپس بعد از سرد شدن درون ظرف شیشه ای در دار نگهداری کنید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت پیاز دشتی عبارت است از:
- استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
- تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
- مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاش چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
- احتیاط در مصرف: مصرف پیاز دشتی برای افراد مبتلا به تب، قرحه داخلی، درد معده، بیماری های کلیوی و التهاب روده توصیه نمی شود (پودر و عصاره گیاه پیاز عنصل سمی است و باید تحت نظر پزشک متخصص مصرف شود).
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا