0

مقدمه

زوفا در واقع نام یک گیاه دارویی پرخاصیت است که بیشتر در منطقه مدیترانه می‌ روید. شربت زوفا در واقع ترکیبی بسیار قدیمی و اصیل از طب سنتی است که برای بهبود مشکلات ریه توصیه می ‌شده. از دیگر خواص این شربت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مفید برای درد پهلو
  • درمان دل پیچه
  • درمان سرفه کهنه و مزمن
  • درمان آسم
  • درمان تب و لرز
  • بهبود برونشیت

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت زوفا، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت زوفا

گیاه زوفا

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • بخش های هوایی زوفا: 10 گرم
  • آب: یک لیتر
  • عسل یا شکر: 500 گرم

دوم | درست کردن و سرو شربت زوفا

برای آماده سازی این شربت لازم است:

  • مقدار گفته شده از بخش های هوایی زوفا را در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه جوشانده و از صافی رد کنید.
  • سپس مقدار 500 گرم عسل یا شکر را به آرامی به آن اضافه کرده و حرارت دهید تا کاملا حل شود.
  • در آخر نیز پس از سرد شدن، شربت را در ظروف شیشه ای در دار نگهداری کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت زوفا عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
  • احتیاط در مصرف: از مصرف این گیاه در دوران بارداری خودداری شود. همچنین مصرف بیش از اندازه زوفا برای کبد مضر است.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 14 =