23
اردیبهشت
مقدمه
بادیان (انیسون) که به رازیانه رومی نیز معروف است، از قدیم در مصر وجود داشته است. این گیاه دارای عطری خوشایند و مزهای شیرین است و به گونهای است که از همهی قسمت های گیاه، یعنی دانه، ریشه و برگ های آن برای ساخت دارو استفاده می شود. بادیان مواد معدنی زیادی دارد که به سلامت جسم کمک می کند. از مهمترین خواص و موارد مصرف شربت بادیان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنظیم کننده قاعدگی
- رفع فیبروم سوداوی و کیست تخمدان
- رفع کیست های توده ای و پراکنده
- درمان ناراحتی های روده و معده کودکان
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- تقویت سیستم ایمنی بدن
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت بادیان، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه شربت بادیان
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- دانه های سبز انیسون: 20 گرم
- آب: یک لیتر
- عسل یا شکر: 500 گرم
دوم | درست کردن و سرو شربت بادیان
برای آماده سازی این شربت مقدار گفته شده لازم است:
- از دانه های سبز انیسون را به مدت 10 دقیقه در یک لیتر آب جوشانده و از صافی رد کنید.
- سپس دوباره به آرامی حرارت داده و 500 گرم عسل یا شکر را به محلول بیفزایید تا کاملا حل شود.
- در آخر نیز شربت را دور از حرارت قرار داده تا سرد شود و محلول را در ظرف شیشه ای در دار ریخته و نگهداری کنید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت بادیان عبارت است از:
- استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
- تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
- مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاش چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا