0

مقدمه

شربت بادرنجبویه حاوی انواع ویتامین ‌های  A، C، E، گروه ویتامین ‌های B مانند B1، B2، B6، کربوهیدرات، کلسیم، سدیم، پتاسیم، آهن، پروتئین، فسفر، روی (زینک)، اسید فولیک و سیتریک، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، سیترال، تانِن، فلاونوئیدها و ژرانیول است. از مهمترین خواص شربت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توان بخش قلب
  • نشاط آور
  • درمان کم خونی
  • ضد آلزایمر
  • بهبود خلق و خو
  • درمان اضطراب و استرس

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت بادرنجبویه، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت بادرنجبویه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • شاخ و برگ خشک شده بادرنجبویه: 50 گرم
  • آب: یک لیتر
  • عسل: یک کیلوگرم

دوم | درست کردن و سرو شربت بادرنجبویه

گیاه بادرنجبویه

برای آماده سازی این شربت باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • مقدار گفته شده از شاخ و برگ های خشک شده بادرنجبویه را در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه جوشانده و از صافی رد کنید.
  • سپس محلول را دوباره به آرامی حرارت داده و یک کیلوگرم عسل به آن بیفزایید.
  • در آخر نیز شربت را دور از حرارت قرار داده تا سرد شود و در ظرف شیشه ای در دار نگداری کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت بادرنجبویه عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاش چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید.
  • احتیاط در مصرف: در منابع طب سنتی، مورد خاصی برای مصرف این شربت ذکر نگردیده است.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + سه =