0

مقدمه

گیاه چله داغی که به نام های چله کوهی، گیاه آدمک و بیش خاف نیز شناخته می شود، انواع مختلفی دارد که ۵ گونه از انواع این گیاه بومی ایران است. این گیاه، گیاهی چند ساله و پایا است و یکی از گیاهان دارویی پرکاربرد در غرب آسیا به شمار می رود. از مهمترین خواص شربت گیاه چله داغی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت چله داغی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

گیاه چله د اغی

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • پودر ریشه چله داغی: 30 گرم
  • آب انگور: یک لیتر

دوم | درست کردن و سرو شربت چله داغی

برای آماده سازی این شربت لازم است:

  • مقدار گفته شده از پودر ریشه چله داغی را در یک لیتر آب انگور به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
  • سپس پس از گذراندن از صافی، در ظروف شیشه ای در دار نگهداری کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت چله داغی عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + چهار =