0

مقدمه

بولاغ اوتی گياهي است علفي و پايا که از ساقه ‌های خوابيده آن که عموما ضخيم و گوشت ‌دار است. ريشه ‌های کوچک و سفيد رنگ آن به صورت شبکه ‌ای خارج می شود که ارتباط آن ها در نقاط مختلف زمين را باعث می ‌گردد. از مهمترین خواص و موارد مصرف شربت بولاغ اوتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان غلظت خون
  • مقوی معده
  • درمان ضعف اعصاب
  • نیرو بخش
  • خلط آور
  • درمان برونشیت و بیماری های ریوی

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت بولاغ اوتی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت بولاغ اوتی

گیاه بولاغ اوتی

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • افشره ی برگ های تازه بولاغ اوتی: یک کیلوگرم
  • عسل یا شکر: یک کیلوگرم

دوم | درست کردن و سرو شربت بولاغ اوتی

برای آماده سازی این شربت، لازم است:

  • مقدار گفته شده از افشره برگ های تازه بولاغ اوتی را گرفته و همراه با یک کیلوگرم عسل یا شکر به آرامی و تا زمان انحلال عسل بجوشانید.
  • سپس شربت را دور از حرارت قرار داده تا سرد شود و در ظرفی شیشه ای در دار نگهداری کنید.

لغات و اصطلاحات

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت بولاغ اوتی عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاش چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
  • احتیاط در مصرف: مصرف بیش از حد بولاغ اوتی در برخی افراد ناراحتی های گوارشی ایجاد کرده و برای بیماران مبتلا به بواسیر مضر می باشد.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − یک =