0

مقدمه

شامی ترش تابه اییکی از غذاهای مورد علاقه مردم اصفهان است. همانطور که می دانید با گوشت چرخ کرده غذاهای متنوعی مانند انواع کتلت و شامی (کتلت سیب زمینی، کتلت نخود و کتلت گردو، شامی کباب اصفهانی) تهیه کرد. مواد اولیه ای که برای تهیه شامی کباب تابه ای و کتلت استفاده می گردد شبیه یک دیگر می باشد. همچنین شامی کباب در شمال ایران با رب انار درست می شود که به آن شامی تالشی می گویند. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه شامی کباب تابه ای این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه شامی ترش تابه ای عبارت است از:

  • کاسه
  • حوله کاغذی
  • تابه
  • قاشق
  • آبکش

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم شامی ترش تابه ای

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): 350 گرم
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • ادویه کاری (پودر شده): یک قاشق چایخوری (3 گرم)
  • زردچوبه (پودر شده): 1 قاشق چایخوری (3 گرم)
  • نان خشک (کوبیده شده): یک دوم پیمانه
  • شیر: 80 میلی لیتر
  • پیاز (رنده و آب گرفته): 1 عدد (140 گرم)
  • فلفل کبابی سبز (خرد شده): 1 قاشق چایخوری
  • هل (پودر شده): یک دوم قاشق چایخوری (یک و نیم گرم)
  • تخم مرغ (همزده شده): 1 عدد
  • آب گوجه فرنگی: 60 میلی لیتر
  • آب لیمو ترش تازه: 1 قاشق چایخوری
  • روغن مایع (مخصوص سرخ شده): به میزان لازم


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
ادویه کاری شامل زردچوبه (۲ قاشق سوپ خوری)، دارچین (۱قاشق سوپ خوری)، هل (۱قاشق سوپ خوری)، زیره(۱ قاشق سوپ خوری) و تخم گشنیز (۲قاشق سوپ خوری) است که به صورت آسیاب شده با (۱ قاشق سوپ خوری) پودر سیر مخلوط شده اند.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | ورز دادن گوشت و نمک و افزودن مخلفات

ورزدادن گوشت و نمک و افزودن مخلفات

در این مرحله روال زیر را انجام دهید:

  • در ابتدا، گوشت چرخ کرده را همراه مقداری نمکدر ظرفی ریخته ورز دهید، سپس ادویه کاری و زردچوبه را به آن اضافه کرده و دوباره ورز داده تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کند.
  • در ادامه، نان خشک، شیر، پیاز، فلفل کبابی، هل و کمی فلفل سیاه را به مخلوط گوشت افزوده و کاملا با یکدیگر مخلوط کنید، سپس تخم مرغ را به آن اضافه کرده و مجددا مخلوطکنید.


!
ورز دادن گوشت چرخ کرده با نمک، مانع از و رفتن گوشت می شود و چسبدگی گوشت را بیشتر می کند.

سوم | شکل دادن و سرخ کردن شامی کباب

سرخ کردن شامی کباب

برای شکل دادن و سرخ کردن شامی مراحل زیر را باید انجام داد:

  • کف دست را با مقداری روغن مایع، چرب نموده. از مایه آماده شده به اندازه نارنگی برداشته و در دست به شکل گرد فرم دهید و کمی آن را پهن نموده و با انگشت، وسط آن را خالی نمایید.
  • سپس، شامی ها را در تابه ای حاوی روغن داغ از هردو طرف روی حرارت ملایم سرخ کرده، سپس روی حوله کاغذی قرار داده تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.

چهارم | اماده کردن سس و افزودن شامی به سس

در نهایت، در ظرفی، آب گوجه فرنگی را با آب لیمو ترش و کمی نمک مخلوط نموده. پس از اینکه شامی ها سرخ شدند، سس را روی آن ها بریزید و حرارت را ملایم نموده تا سس جذب شامی ها شود، سپس شامی ها رادر ظرف مورد نظر چیده و سرو کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شامی ترش تابه ای عبارت است از:

  • افزودن ادویه کاری به گوشت چرخ کرده، طعم و عطر متفاوتی را به غذا می بخشد.
  • شامی ترش با هویج: این دستور مانند شامی ترش تابه ای اصفهان تهیه می شود، به جای سس گوجه فرنگی، یک عدد هویج (حلقه ای خرد شده)را همراه یک قاشق چایخوری آب لیمو ترش تازه، روغن مایع، کمی نمک، فلفل و 2 پیمانه آب در قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس یک دوم پیمانه آب لیمو ترش تازهو یک قاشق چایخوری دارچین (پودر شده) به آن اضافه کنید. زمانی که سس جوش آمد، آن را روی شامی های سرخ شده، بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. پس از 10 دقیقه، حرارت را ملایم کنید تا سس غلیظ شود.

منابع و ارجاعات

  • ویکی پدیا
  • کتاب آشپزی سانازسانیا
  • وبسایت های محتوایی معتبر آشپزی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + چهارده =