0

مقدمه

بی شک زرشک پلو با مرغ در کنار غذاهایی جوجه کباب، چلوکباب کوبیده و باقالی پلو با گوشت جز محبوب ترین غذاهای مجلسی خواهد بود. زرشک پلو با مرغ از آن دسته غذاهایی است که در گذشته تا به امروز، در کنار غذاهایی مانند چلوکباب و جوجه کباب، غذایی مجلسی و پای ثابت سفره‌های نذری، مراسم عروسی و عزا بوده است. زرشک‌ پلو ابتدا در مناطقی مانند خراسان پخته و سپس به سایر نقاط کشور معرفی شده است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه اکبرجوجه مخصوص

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • برنج: ۳ پیمانه (۴۸۰ گرم)
  • نمک و دانه فلفل سیاه: به میزان لازم
  • پودر سیر: به میزان لازم
  • خلال بادام: یک دوم پیمانه (۴۵ گرم)
  • زرشک (شسته و آب گرفته): ۳۰ گرم
  • شکر: ۴۰ گرم
  • کره: ۷۰ گرم
  • پیاز متوسط: 1 عدد (140 گرم)
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): ۲ قاشق سوپ خوری
  • خلال پسته: ۳۰ گرم
  • مرغ (۴ تکه خرد و آب پز شده): ۱ عدد (۱۲۰۰ گرم)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم

مواد لازم برای آب یا سس مرغ:

  • آب مرغ: 3 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی: 2 پیمانه
  • دارچین (پودر شده): به میزان لازم
  • نمک و دانه فلفل سیاه: به میزان لازم
  • زنجبیل (پودر شده): به میزان لازم
  • کره: 40 گرم


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | آماده سازی بادام و برنج

در ادامه مواد اولیه تهیه شده را به صورت زیر آماده نمایید:

  • خیس کردن بادام: خلال بادام را به مدت یک ساعتدر مقداری آب خیس کنید و هنگام مصرف در آبکش بریزید.
  • خیساندن برنج: برنج را به مدت 2 ساعت در آبو نمک خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.
  • آبکش کردن برنج: برنج را داخل قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود و بعد آن را آبکش کنید.

مرحله سوم | پختن و سرخ کردن مرغ

در این مرحله روال زیر را انجام دهید:

  • پختن: مرغ ها را با پیاز و آب روی حرارت زیادقرار دهید و بعد از جوش آمدن، زیر آن را کم کنید و بگذارید 45 دقیقهبپزد.
  • سرخ کردن مرغ: در ادامه کره را در تابهریخته و پس از مدتی مرغ ها را در آن بگذارید و روی شعله متوسطقرار هید تا سرخ شود.

مرحله چهارم | درست کردن آب یا سس مرغ

کره را در تابه ریخته و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و بگذارید کمی سرخ شود. سپس پودر سیر، پودر دارچین، پودر زنجبیل، کمی نمک، و فلفل به آن اضافه کنید و مرغ ها را در آن قرار دهید و حدود 30 دقیقه بگذارید تا مرغ مزه دار شود.

مرحله پنجم | تفت دادن زرشک

نیمی از زرشک را همراه نیمی از شکر در تابه ای حاوی روغن گرم یا کره تفت دهید.

مرحله ششم | دم کردن زرشک پلو با خلال بادام و زعفران

برای دم کردن زرشک پلو روال زیر را انجام دهید:

  • در قابلمه ای حاوی مقداری روغن داغ یک لایه برنج ریخته، سپس روی آن، مقداری زرشک بریزد به همین ترتیب زرشک را لابه لای برنج بریزید و روی آن را با برنج سفید بپوشانید.
  • با دسته کفگیر چند سوراخ در آن ایجاد کنید (این کار، باعث می شود بخار برنج به راحتی بالا بیاید و بهتر دم بکشد). در قابلمه را بگذلرید، حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.
  • کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع، روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانی که بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید، خلال بادام را در گوشه ای از برنج بریزید، زعفران را نیز در گوشه ای دیگر از برنج بریزید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت ۲۵ دقیقه دم بکشد.

مرحله هفتم | تفت دادن زرشک و خلال پسته برای تزیین نهایی

در تابه ای حاوی روغن گرم یا کره؛ بقیه زرشک را با بقیه شکر تفت دهید. در تابه ای دیگر نیز خلال پسته را کمی تفت دهید.

مرحله هشتم | تزیین و سرو غذا

زمانی که پلو دم کشید، برنج زعفرانی را با خلال بادام مخلوط کرده و آن را همراه بقیه زرشک تفتداده شده، خلال پسته و مرغ، روی برنج بریزید و سرو کنید.

نکات کلیدی

  • استفاده از خلال بادام و پسته در این دستور، طعم آن را لذیذتر می کند.
  • خلال بادام را حتما خیس کنید، اما نیازی به تفت دادنآن نیست، فقط آن را در قابلمه ای برنج قرار دهید تا به همراه برنج، دمبکشد.
  • خلال پسته را خیس نکنید، زیرا باعث تغییر رنگ آن می شود، اما آن را حتما تفت دهید.
  • هنگام خرید دقت کنید رنگ زرشک کاملا زرشکی رنگ و تازه باشد.
  • هنگام تفت دادن زرشک، روغن یا کره نباید داغ شود و زرشک را زیاد تفت ندهید، زیرا تغییر رنگ می دهد و خشکمی شود، همچنین می توانید در زمان تفت دادن زرشک با شکر، کمی استاک مرغ به آن بیافزایبد.
  • شکر را زیاد حرارت ندهید، زیرا گلوله یا کاراملی می شود.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج − چهار =