0

مقدمه

برنج پایه اولیه و ماده اصلی بسیاری از غذاها و شیرینی های ایرانی مانند دمی گوجه، دمپختک، کوفته تبریزی، برنج آبکش (چلوی ساده)، شیرپلا، ته چین، دسرها و شیرینی هایی مانند شیربرنج، ترحلوا، فرنی، فرنی دو رنگ و نان برنجی، است. دمی باقلا یا دمی باقالی یا همان دمپختک، یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی ست که تقریبا در تمام نقاط ایران پخت می شود. همچنین غذایی است ساده و کم حجم که برای ایجاد تنوع می تواند در برنامه غذایی هر ایرانی وجود داشته باشد. دمی باقلا منبع تامین فیبرو دارای پروتئین بالا، دارایکلسیم و پتاسیم و کنترل کننده فشارخونمی باشد. البته به دلیل طبع سرد آن، باید از مصرف بالای آن اجتناب ورزید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت دمی باقلا یا دمپختک این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

رسانه

مدیا مدیا

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه دمی باقلا عبارت است از:

  • ظرف های مناسب
  • قابلمه
  • آبکش
  • کفگیر
  • تابه
  • قاشق چوبی

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم دم پختک

تهیه مواد لازم دم پختک

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • برنج: سه و یک دوم پیمانه (۵۶۰ گرم)
  • نمک: به میزان لازم
  • باقلا (خشک): ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم)
  • زردچوبه (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • پیاز داغ: ۱۵ گرم
  • کره: ۸۰ گرم
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

دوم | خیس کردن برنج و باقلا

خیس کردن برنج

برنج را همراه کمی نمک، از ۳ ساعت قبل و باقلا را از ۸ ساعت قبل در ظرف های جداگانه در مقداری آب خیس کرده سپس هنگام پخت آب روی آن ها را خالی کنید.

سوم | پختن باقلا

پختن باقالی

در ادامه، در قابلمه ای، باقلا را با مقداری آب جوش و نمک روی حرارت ملایم قرار داده تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد سپس در آبکش بریزید.


!
هنگام جوشیدن، کف روی آن را با قاشق جمع کنید و دور بریزید.

چهارم | تفت دادن زردچوبه

زردچوبه را در تابه ای حاوی روغن کاملا تفت داده و پیاز داغ را افزوده و مخلوط کنید و پس از ۵۰ تا ۶۰ ثانیه آن را از روی حرارت بردارید.

پنجم | افزودن باقلا و کره به برنج، تزئین و سرو نهایی

در نهایت، باقلا، کره، نیمی از مخلوط پیاز داغ و ۵ پیمانه آب را به برنج افزوده و روی حرارت زیاد گذاشته تا جوش آید و آب برنچ کاملا تبخیر گردد (هنگام پخت، یکی دوبار آن را هم بزنید).هنگامی که آب برنج تبخیر شد، در قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایم نموده تا به مدت ۴۰ دقیقه بپزد و دم بکشد. زمانی که پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر کشیده و بقیه پیاز داغ را با کمی از پلو مخلوط کرده و روی آن ریخته و سرو نمایید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه دمی باقلا عبارت است از:

  • زمان پخت باقلا زرد متفاوت است، گاهی برای پخت، زمان بیشتری نیاز دارد. بنابراین بهتر است جداگانه پخته یا نیم پز شود.
  • دمی باقلا با شبت: این دستور مانند دمی باقلا تهیه می شود، با این تفادت که زمان تمام شدن آب برنج، ۱۵۰ گرم شبت تازه (پاک و خرد شده) به آن اضافه کنید.

پیوست

پیوست ها

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − پنج =