0

مقدمه

ته چین یکی از غذاهای سنتی و مطلوب ایرانیان است که در انواع مختلف تهیه می شود. پایه اصلی بیشتر انواع ته چین را ماست، تخم مرغ و زعفران تشکیل می دهد که نسبت مقدار ماست و تخم مرغباید در آن رعایت شود. این غذا اکثر ویژگی های منحصر به فرد غذاهای ایرانی را در خود دارد مانند رنگ زیبا، عطر فوق العاده زعفران، زرشک های یاقوتی قرمز رنگ و از همه مهمتر ته دیگ برشته و عالی. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه ته چین ساده این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور غذایی از لحاظ میزان مواد اولیه برای 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • برنج: ۲ پیمانه (۴۸۰ گرم)
  • نمک: به میزان لازم
  • تخم مرغ: ۴ تا ۵ عدد
  • ماست (چکیده و ترش): ۲ پیمانه (۶۰۰ گرم)
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): ۳ قاشق سوپ خوری
  • کره: یک پیمانه (۱۶۰ گرم)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): یک دوم پیمانه


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجدو یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | خیس کردن برنج

برنجرا به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در مقداری آب و نمک خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.

مرحله سوم | آبکش کردن برنج

برنج را داخل قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آن را آبکش کنید.


!
برای اطمینان از زمان آبکش کردن برنج، چند دانه برنج را با کفگیر از قابلمه بیرون بیاورید و بین دو انگشت له کنید. اگر نرم بود و دانه خیلی ظریفی از آن باقی ماند، آماده است و اگر سفت بود، بگذارید چند جوش دیگر بخورد.


!
مدت زمان جوشاندن برنج در تهیه چین، نه باید آنقدر کم باشد که مایه ته چین سفت شود و نه آنقدر زیاد که برنج نرم و هنگام مخلوط شدنبا مایه ته چین له شود.

مرحله چهارم | آماده کردن مایه ته چین

برای آماده کردن مایه ی ته چین لازم است:

  • تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و در صورت سالمبودن، آن ها را در ظرفی بریزید و با همزن دستی هم بزنید سپس به آن ماست، زعفران و کمی نمک اضافه و مخلوط کنید تا مایه ته چین آماده شود.
  • در ادامه، کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع روی حرارت ملایم ذوب کنید و پس از ۳ تا ۴ دقیقه نیمی از آن را به مایه ته چین اضافه کنید.
  • در نهایت برنج را به مایه ته چین اضافه و مخلوط نمایید.

مرحله پنجم | پخت و سرو نهایی ته چین

در ادامه در قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید‌. زمانی که داغ شد، آن را از روی حرارتبردارید، مایه ته چین را در آن بریزید سپس روی حرارت زیاد قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا کاملا پخته و طلایی رنگ شود. در ادامه روی آن را به دلخواه تزیین و سرو کنید.


!
البته می توانید در کف قابلمه گوشت قرمز، ماهی یا سیب زمینیقرار دهید و پس از پخت، ظرفی مناسب روی قابلمه گذاشته و ته چین را در آن بر می گردانید.


!
ته چین را می توان در طبقه وسط فر که از ۱۵ دقیقه قبل با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد تنظیم شده، به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه قرار داد تا آماده شود.

نکات کلیدی

  • بهتر است برنج را پس از آبکش کردن با مقداری روغن مایع مخلوط سپس به مایه ته چین اضافه شود.
  • مایه ته چین را می توان همچون ته دیگ و با ضخامت کمدر کف قابلمه ریخت و برنج را روی آن بریزید.
  • ته چین در ظروف مسی، بسیار خوش رنگمی شود. چنانچه از این ظروف برای طبخ ته چین استفاده می کنید پس از پخت، دیگ را از روی شعله بردارید ودر ظرف آب سرد قرار دهید تا کمی سرد شود. این عمل باعث می شود ته چین به راحتی از ظرف جدا شود و شکلخود را از دست ندهد.
  • ته چین را می توان در ظروف نسوز و مخصوص فر یا تابه ای نچسب نیز تهیه کنید.
  • هرچه مدت زمان پخت ته چین بیشتر و حرارت ملایم تر باشد، ته چین بهتری به دست خواهد آمد.
  • برای تهیه ته دیگ ته چین، اندازه اصلی را یک چهارم کنید و آن را به صورت لایه ای نازک کف قابلمه بریزید سپس برنج ساده آبکش شده را روی آن بریزید و دم کنید.
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − چهار =