0

مقدمه

دلمه یکی از غذاهای محبوب ایرانی هاست و علاوه بر ایران در دیگر کشور‌های خاورمیانه مثل ترکیه هم تهیه می‌شود. اساسا نام دلمه ریشه‌ی ترکی دارد و از واژه‌ی دولمک به معنی پر کردن گرفته شده است. از زمان‌های قدیم در خاورمیانه از انواع صیفی‌جات مانند بادمجان، گوجه فرنگی، کلم برگ و همچنین برگ درخت انگور یا برگ مو، برای پختن دلمه استفاده می‌شده است. در کنار دلمه کلم برگ، دلمه بادمجان، دلمه به نیز یکی از انواع دلمه های جذاب برای ایرانی هاست. به سرشار از ویتامین‌های آ. و ب، و املاح آهکی و تانن است و دارای پروتید، گلوسید، لیپید و آب بوده و به همین دلیل تقویت کننده قلب، معده و اعصاب است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه دلمه به این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • برنج: یک چهارم پیمانه
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • خلال بادام: 45 گرم
  • آلو بخارا: 8 عدد
  • لواشک آلو: 75 گرم
  • به: 4 عدد
  • پیاز داغ: 10 گرم
  • گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): 400 گرم
  • جوز هندی (پودر شده): 1 قاشق چایخوری (3 گرم)
  • سرکه سفید: 40 میلی لیتر
  • رب گوجه فرنگی (تفت داده شده): یک سوم پیمانه
  • شیره انگور: 160 میلی لیتر
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): 2 قاشق سوپ خوری
  • کره: 80 گرم
  • استاک گوشت: 4 پیمانه (1 لیتر)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کرده): به میزان لازم


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.


!
استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوام بیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد. در صورت تمایل می توانید به جای استاک گوشت، از یک عدد قرص عصاره گوشت، به همراه همان میزان آب استفاده کنید.

مرحله دوم | خیس کردن برنج، خلال بادام، آلوبخارا و لواشک آلو

برای خیس کردن برنج و خلال بادام وآلو و …. روال زیر را انجام دهید:

  • برنج را به مدت 2 ساعت در ظرفی حاوی مقداری آب و نمک خیس کنید. سپس هنگام پخت آب روی آن را خالی کنید.
  • سپس، خلال بادام را از یک ساعت قبل در ظرفی حاوی مقداری آب خیس کنید سپس هنگام مصرف در آبکش بریزید.
  • در ادامه، آلو بخارا را با یک پیمانه آب از یک ساعت قبل و لواشک آلو را با یک دوم پیمانه آب به طور جداگانه از 8 ساعتقبل خیس کنید.

مرحله سوم | آماده کردن و پختن به

یک برش گرد در قسمت سر به ایجاد و دانه ها و داخل آن را با قاشق چای خوری کمی خالی کنید. در ادامه در قابلمه ای مقداری آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. سپس خرده های بهو به درسته را به قابلمه حاوی آب جوش اضافه کنید و پس از چند دقیقه در آبکش بریزید.

مرحله چهارم | تفت دادن خرده های به و خلال بادام

در ادامه خرده های به را در تابه ای حاوی روغن تفت دهید. خلال بادام را به آن اضافه کنید و مجددا تفت دهید سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

مرحله پنجم | تفت دادن گوشت و افزودن برنج، مخلفات و ادویه جات

در ادامه باید:

  • در تابه ای حاوی روغن داغ، پیاز داغ را به همراه گوشت چرخ کردهتفت دهید تا آب آن کاملا کشیده شود. در حین تفت دادن، گوشت را دائما هم بزنید.
  • سپس، آلو و نیمی از لواشک را به همراه آب، برنج و نیمی از جوز هندی به تابه بیافزایید، حرارت را ملایم کنید تا برنج نیم پزشود.
  • در گام بعد نیمی از سرکه، نیمی از رب گوجه فرنگی، نیمی از شیره انگور، نیمی از زعفران و مقداری نمک و فلفل را به تابه اضافه و مخلوط کنید.

مرحله ششم| پر کردن به از مخلفات

داخل به ها را از مخلوط موادی که در مرحله قبل گفته شد پر کنید و در به را روی آن ها قرار دهید.

مرحله هفتم | آماده کردن سس و سرو نهایی

برای آماده کردن سس، کره را در قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. بقیه رب گوجه فرنگی، جوز هندی، شیره انگور و زعفران را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس استاک را به آن بیافزایید و دلمه ها را داخل آن بچینیدو حرارت را زیاد کنید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا به مدت یک ساعت و 30 دقیقه بپزند. در اواخر پخت، بقیه لواشک و سرکه را به قابلمه اضافه کنید. در نهایت پس از پخت، دلمه به را به همراه نان تازه و ترشی سرو کنید.

نکات کلیدی

  • اضافه کردن لواشک و شیره انگور به این دستور، تجربه جدیدی از طعم ترش و شیرین را برای شما به ارمغان می آورد.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − شش =