مقدمه
کباب حسینی از كبابهای قدیمی و سنتی ایرانی است و از زمان قدیم طبخ می شده است. در قدیم از تركه های انار به جای سیخ چوبی استفاده می كردند به طوری كه نوك آن را تیز نموده و کباب می کردند. این کباب خوشمزه را می توان همانند: کباب بلغاری به روش های مختلف و نسبت به ذائقه خود با گوشت قرمز (گوسفندی و گوساله) یا گوشت سفید مانند: جوجه کباب بوقلمون (مرغ و بوقلمون) تهیه کرد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت کباب حسینی این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
لوازم مورد نیاز برای تهیه کباب حسینی عبارت است از:
- چاقوی مخصوص سرآشپز
- ظرف
- سیخ چوبی یا فلزی باریک
- قابلمه
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد لازم کباب حسینی
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- گوشت سر دست گوسفندی: 1 کیلو گرم
- خامه: یک دوم پیمانه (۱۰۰ گرم)
- روغن زیتون: یک دوم پیمانه (۵۰ میلی لیتر)
- سیر (کوبیده شده): ۴ حبه (۲۰ گرم)
- زنجبیل (پودرشده): ۱ قاشق سوپ خوری (۶ گرم)
- زعفران (ساییده و حل شده در آب): ۲ قاشق سوپ خوری
- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
- پیاز ریز (مخصوص ترشی): ۱۰ عدد (۳۰۰ گرم)
- فلفل دلمه ای سبز (مکعبی خردشده): ۲ عدد (۲۰۰ گرم)
- کره: یک سوم قاشق سوپ خوری (۵۳ گرم)
- پیازداغ: ۳ قاشق سوپ خوری (۱۵ گرم)
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.
دوم | برش زدن و طعم دار کردن گوشت
در ابتدا گوشت را به ابعاد ۳x۳ سانتی متری برش داده. خامه، روغن زیتون، سیر، زنجبیل، زعفران، مقداری نمک و فلفل را در ظرفی ریخته و کاملا با یکدیگر مخلوط کنید.
سوم | سیخ زدن گوشت با فلفل دلمه ای و پیاز
داخل هر سیخ، به ترتیب یک تکه گوشت، یک عدد پیاز ریز ترشی و فلفل دلمه ای قرار دهید تا سيخ ها پر شوند. سپس گوشت را با کمی نمک مزه دار نمایید.
چهارم | پخت و سرو کباب حسینی
در نهایت، کره را در قابلمه ای، روی حرارت ملایم قرار داده تا ذوب شود. سپس سیخ ها را داخل قابلمه چیده، یک طرف که سرخ شد، برگردانده تا طرف دیگر نیزسرخ شود. پس از سرخ شدن؛ مخلوط خامه و پیازداغ را روی کباب ها ریخته و در قابلمه را گذاشته تا به مدت ۷دقیقه بپزند در ادامه کباب حسینی را در ظرف مورد نظر سرو نمایید.
پیشنهاد ویژه مطالعه: طرز تهیه چلوی ساده
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه کباب حسینی عبارت است از:
- استراحت دادن گوشت کباب در پیاز (رنده و ب گرفته شده) بسیار متداول است اما این کار باعث می شود گوشت بو و طعم نامطبوع پیاز را به خود بگیرد. برای جلو گیری از ایجاد این بو و طعم نامطبوع، گوشت را با رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی سیر، فلفل سیاه، روغن زیتون و زعفران مزه دار کنید.
- برای داشتن طعمی متفاوت، حتما به جای فلفل سیاه (پودر شده) از دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) استفاده کنید.
منابع و ارجاعات
- کتاب آشپزی سانازسانیا
- ویکی پدیا
- محتوای تخصصی حوزه آشپزی