0

مقدمه

در کنار آبگوشت ساده که اغلب بیشتر پخته می شود، آبگوشت بزباش و آبگوشت قنبید نیز جایگاه ویژه ای در سفره ی ایرانیان دارد. آبگوشت بزباش نوعی خوراکاست که ویژگی آن سبزی موجود در آن است. بزباش شباهت زیادی به قرمه سبزی آبدار دارد آبگوشت بزباش از غذاهای محلی استان‌های همدان و خراسان است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت آبگوشت بز باش این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم مورد نیاز تهیه آبگوشت بزباش عبارت است از:

  • ظرف گود
  • آبکش
  • چنگال
  • قابلمه
  • تابه
  • قاشق چوبی
  • گوشت کوب

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه آب گوشت بزباش

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • لوبیا چشم بلبلی: یک و یک سوم پیمانه (200 گرم)
  • لیمو عمانی: 4 عدد
  • سر دست گوسفند ( با استخوان): 600 گرم
  • پیاز (نگینی خرد شده): 2 عدد (280 گرم)
  • دنبه: 1 عدد (150 گرم)
  • آب: 10 پیمانه (دو نیم لیتر)
  • زردچوبه (پودر شده): 1 قاشق چایخوری (3 گرم)
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • سبزی (پاک و خرد شده): 300 گرم یعنی تره و جعفری (جمعا 180 گرم) و شنبلیله (20 گرم)
  • دارچین (پودر شده): یک دوم قاشق چاخوری (یک و نیم گرم)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | خیساندن لوبیا

لوبیارا از 24 ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید (در طول خیساندن، 2 تا 3 بار آآب آن را عوض کنید) سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید.

سوم | گرفتن تلخی لیمو عمانی

گرفتن تلخی لیمو عمانی

روی لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و آن ها را در قابلمه ای حاوی 2 پیمانه آب بریزید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس قابلمه را روی حرارت بردارید و اجازه دهید لیمو عمانی ها در همان آب بمانند و هنگام مصرف، آن ها را از آب خارج کنید.

چهارم | تفت دادن گوشت، پیاز، لوبیا و دنبه

در این مرحله گوشت، پیاز، لوبیا و دنبه را به همراه آب در قابلم ای بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا به مدت حدود 3 ساعت و 30 دقیقه بپزد.

پنجم | افزودن ادویه جات و جا انداختن آب گوشت

در قدم بعدی زردچوبه و قلفل را در تابه ای حاوی کمی روغن تفت دهید سپس لیمو عمانی را به همراه سبزی، نمک و مخلوط زردچوبه در 30 دقیقه آخر پخت، به آبگوشت اضافه کنید. سپس، دارچین را اضافه کنید و پس از چند جوش، از روی حرارت بردارید.

آبگوشت بزباش

در نهایت آب آبگوشت را در ظرف مورد نظر بریزید، گوشت را از استخوان جدا کرده و آن را همراه بقیه مواد، با گوشت کوب کاملا بکوبید و به همراه دنبه سرو کنید.

نکات کلیدی

برخی نکات مهم در تهیه آبگوشت بز باش عبارت است از:

  • این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

انواع دیگر آبگوشت بز باش شامل موارد زیر است:

  • آبگوشت بزباش (اصفهان): این دستور مانند آبگوشت بزباش تهیه می شود، با این تفاوت که فقط به جای لوبیا چشم بلبلی از لوبیا سفید به همراه 2 تا 3 عدد سیب زمینی استفاده کنید.
  • آبگوشت قورمه سبزی بزباش (همدان): این دستور مانند آبگوشت بزباش تهیه می شود، با این تفاوت که فقط به جای لوبیا چشم بلبلی از لوبیا چیتی به همراه 150 گرم سبزی قورمه (پاک و خرد شده) و 2 عدد سیب زمینی (خرد شده) استفاده کنید.
  • آبگوشت بز باش (نوعی دیگر): این دستور مانند آبگوشت بزباش تهیه می شود، با این تفاوت که فقط به جای لوبیا چشم بلبلی، به مقدار مساوی نخود و لوبیا سفید اضافه کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 4 =