0

مقدمه

شربت به لیمو یکی از انواع شربت های گوارای ایرانی است که علاوه بر طعم خوبش دارای خواص دارویی نیز می باشد. از مهمترین خواص این شربت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت به لیمو، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت به لیمو

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • میوه به: 3 عدد
  • آبلیمو: نصف پیمانه
  • برگ به لیمو: یک عدد
  • آب: 3 پیمانه
  • شکر: یک پیمانه

دوم | شستن و رنده کردن میوه به

رنده کردن به

قبل از آماده سازی شربت، ابتدا سه عدد میوه به را شسته و هسته آن ها را جدا کنید. سپس زمانیکه به ها کاملا خشک شد، پوست آن ها را جدا کرده و با استفاده از رنده ریز، به ‌ها را رنده کنید.

سوم | درست کردن و سرو شربت به لیمو

برای آماده سازی این شربت، باید:

  • میزان گفته شده از آب و شکر را در قابلمه ریخته و تا زمانیکه شکر کاملا حل شود، آن را بر روی حرارت گذاشته تا بجوشد.
  • بعد از به جوش آمادن آب و شکر، میوه به رنده شده و ۱ عدد برگ به لیمو را به قابلمه اضافه کرده و با حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت اجازه داده که قوام پیدا کند.
  • سپس بعد از گذشت یک ساعت، شربت را از روی حرارت برداشته و منتظر بمانید تا سرد شود.
  • بعد از آن شربت را از صافی رد کرده و به آن نصف پیمانه آب‌ لیمو اضافه کرده و آن را در ظروف شیشه ای در دار نگهداری نمایید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت به لیمو عبارت است از:

  • استفاده از برگ به لیمو: برگ به لیمو کاملا اختیاری است و می‌ توانید آن را حذف کنید.
  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاشق چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
  • احتیاط در مصرف: افراد دچار نارسایی کلیوی، خانم های باردار و کسانیکه ممکن است دچار حساسیت پوستی شوند، بهتر است از مصرف این شربت پرهیز نمایند.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + 7 =