مقدمه
شربت بادام جزو شربت های مقوی و پر انرژی می باشد که دارای خواص فراوانی می باشد. از مهمترین خواص و موارد مصرف شربت بادام می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان سرفه
- درمان تنگی نفس
- خلط آور و نرم کننده سینه
- رفع ناراحتی های حنجره
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت بادام، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه شربت بادام
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- بادام: 1 کیلوگرم
- آب ولرم: 1 لیتر
- عسل: 1 کیلوگرم
دوم | جدا کردن پوست و کوبیدن بادام ها
قبل از درست کردن شربت لازم است ابتدا میزان گفته شده از بادام ها را در یک لیتر آب ولرم به مدت یک ساعت خیس کرده تا پوست آن به آسانی جدا شود. سپس بعد از جدا کردن پوست، بادام ها را کوبیده تا به شکل خمیر درآید.
سوم | درست کردن و سرو شربت بادام
در این مرحله، با افزودن یک کیلوگرم عسل به خمیر به دست آمده، آن را به مدت 10 دقیقه در یک لیتر آب بجوشانید. سپس محلول را از صافی رد کرده و شربت به دست آمده را در ظرف شیشه ای در دار بریزید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت بادام عبارت است از:
- استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
- تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
- مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاش چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
- احتیاط در مصرف: به این نکته توجه کنید که بادام تلخ حاوی اسیدسیانیدریک است و در مصرف خوراکی آن باید نهایت دقت را به عمل بیاورید.
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا