21
فروردین
مقدمه
گیاه افتیمون از جمله گیاهانی است که خاصیت دارویی دارد و در طب سنتی از آن بسیار استفاده می شود. گیاه افتیمون از منظر طب سنتی یک گیاه گرم و خشک است. از جمله مهمترین خواص و موارد مصرف شربت افتیمون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان سرگیجه و ضعف
- درمان سردرد های مزمن
- درمان وسواس
- تصفیه کننده خون
- رفع صرع و تشنج
- رفع مالیخولیا و مانیا
- رفع خواب رفتگی و بی حسی اعضای بدن
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت افتیمون، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه شربت افتیمون
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
دوم | جوشاندن آب و کوبیدن افتیمون
افتیمون گیاه حساسی است و نباید جوشانده شود، بنابراین ابتدا آب را جوشانده و اجاق را خاموش کنید. همچنین گیاه خشک شده افتیمون را نیمکوب کنید.
سوم | دم کردن و سرو شربت افتیمون
برای آماده سازی این شربت، لازم است:
- مقدار گفته شده از گیاه افتیمون را به آب جوش اضافه کرده و اجازه داده تا 15 دقیقه بماند.
- سپس از صافی رد کرده و آرام آرام نیم کیلو عسل یا شکر را به آن اضافه کرده تا حل شود.
- در آخر نیز محلول به دست آمده را دور از حرارت قرار داده و پس از سرد شدن در ظروف شیشه ای در دار نگهداری کنید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت افتیمون عبارت است از:
- تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
- مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاش چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
- احتیاط در مصرف: شربت افتیمون در دوران بارداری باید زیر نظر پزشک مصرف شود.
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا