مقدمه
اَقونیطون گیاهی با طبیعت گرم و خشک، پایا با ساقه ای افراشته و ریشه پیازی و برگ های متناوب پنجه ای است. در قسمت بالایی ساقه یک خوشه گل به صورت منشعب دیده می شود. این گیاه در بسیاری از کشورها تحت حمایت قرار دارد و آن را برای تهیه دارو در صنعت داروسازی به مقدار زیاد کشت می کنند. دستکاری و جمع آوری گیاه اَقونیطون نیاز به مراعات و احتیاط زیادی دارد، زیرا تمام قسمت های آن سمی است. از مهمترین خواص شربت آکونیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان سرفه
- کاهش دهنده درد
- درمان نقرس
- پایین آورنده تحریکات عصبی
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت آکونیت طبی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه شربت
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
https://danoma.ir/post/%d8%b4%d8%b1%d8%a8%d8%aa-%d8%a2%d8%a8%d9%84%db%8c%d9%85%d9%88/دوم | درست کردن و سرو شربت آکونیت طبی
برای آماده سازی این شربت 10 گرم تنتور ریشه آکونیت را به همراه آب جوش و عسل یا شکر حل کنید. سپس زمانی که سرد شد، آن را در شیشه ریخته و نگهداری کنید.
https://danoma.ir/post/%d9%85%d8%b1%d8%a7%d8%ad%d9%84-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%b4%d8%b1%d8%a8%d8%aa-%d8%a2%d9%84%d8%a8%d8%a7%d9%84%d9%88/نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت آکونیت طبی عبارت است از:
- استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
- تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
- مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاش چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
- احتیاط در مصرف: فراورده های آکونیت به علت سم زیادی که دارند نباید هیچوقت و حتی در موارد ضروری به مقدار زیادتر مصرف شوند. زیرا ممکن است باعث مرگ شود و مصرف آن باید با تجویز پزشک باشد.
- احتیاط در چیدن: هنگام جمع آوری این گیاه با احتیاط چیده شود چون همه قسمت های این گیاه مخصوصاً ریشه آن سمی است.
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا